Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівські спортсмени впевнено підкорюють вершини з хортингу ММА (ФОТО)

29 квітня 2015 р., 13:20

Беруть участь у споортивних змаганнях і показують гарні результати

Вихованці майстра спорту з хортингу Михайла Бучака взяли участь і показали вагомі результати у різного роду змаганнях та чемпіонатах із змішаних єдиноборств. За останні декілька місяців вони виїжджали і представляли район та Україну на престижних бійцівських аренах.

 

Так як тячівські хортингісти удосконалюють свою майстерність і проявляють себе дедалі успішніше, ними зацікавились федерації WWFC та ММА. І в цьому році були запрошені до участі на відомих кубках України та світу.

Хоч даний вид спорту запроваджений у районі зовсім недавно, до нього проявляється неабиякий інтерес. А молодий і перспективний тренер, голова федерації хортингу Тячівського району Михайло Бучак поставив свою роботу так, що вже може пишатися досягненнями своїх вихованців. Буквально за якихось три роки 6 його учнів отримали звання майстер спорту України з хортингу, 10 є кандидатами у майстри спорту. А сам Михайло Бучак визнаний кращим тренером 2013 року з хортингу.

Своєрідним підсумком роботи тренера за минулий рік стали здобутки команди тячівських хортингістів на чемпіонаті Європи з даного виду спорту, який проходили з 25 по 27 жовтня 2014 року у м. Львові на базі СК «Грація» ТВК «Південний». Там тячівці стали срібними та бронзовими призерами.

Неабияк порадувала результатами наша команда і на кубку України Західного регіону, який проходив у Тячеві, де здобула перше командне місце. Окрім цього були ще ряд успішних виступів на інших чемпіонатах та різного роду змаганнях, які проводились як на території нашої країни так і за її межами.

Загалом Михайло прагне, аби вихованці займалися не лише у спортзалі, а показували свою майстерність на публіці, тобто брали участь у змаганнях. А тим самим прославляти у спорті свою рідну Тячівщину, край та Україну.

Що стосується розвитку даного виду спорту, то він не обмежується лише хортингом. На сьогодні активно впроваджує заняття із хортингу, ММА, змішаних єдиноборств, який включає в себе різноманітні засоби і способи ведення бою.

Загалом це дуже популярний вид спорту в цілому світі.

- Хортинг ММА - це універсальний бійцівський вид спорту. Він включає в себе прийоми з усіх видів єдиноборств. Тут застосовується більше 60 різних технік бою. Спортсмен повинен вміти і боротися, і боксувати, і бити ногами. І здобути перемогу тут зможе тільки по - справжньому сильний технічний боєць, здатний нестандартно й творчо мислити, - пояснює тренер.

Саме тому з неабиякою гордістю говорить про перші успіхи своїх вихованців, які вони здобувають в поєдинках змішаних єдиноборств. Неабиякі надії покладає на свого перспективного вихованця з Добрянська Михайла Демида, на рахунку якого чимало великих нагород. Він - чемпіон України з хортингу, бронзовий призер битви країн в Польщі та Словаччині, срібний призер кубка світу з ММА тощо.

Як запевняє тренер і таких талановитих молодих юнаків та юнок у нас на Тячівщині вистачає, потрібно тільки заохотити і залучати їх для занять спортом.

Для прикладу, серед тячівських кадетів Сабляш Ростислав та Софія Шелевер – срібні призери, Іван Габорець – бронзовий призер Кубку світу з ММА, що відбувся у квітні місяці цього року в Львові.


- Здобуті результати для нашої команди – це велике досягнення, адже участь у змаганнях брали спортсмени з 15 країн світу. І вийти на такий рівень боротьби не так легко і просто, потрібно дуже довго і наполегливо тренуватися, - говорить тренер Михайло Бучак.

А займаючись даним видом спорту, всі вихованці загартовують у собі неабияку витримку, силу волі та характер, що так потрібні не лише на рингу, а й у повсякденному житті.

Варто зазначити. що неабияке зацікавлення проявляють до змішаних єдиноборств і дівчата. Юні спортсменки запевняють, що у сьогоднішньому світі жінка повинна уміти і знати постояти за себе тоді, коли трапляються ситуації фізичного насилля.
Пишається тренер своєю вихованкою Леоною Погол з Солотвина, яка представляла Україну у двобої з француженкою на чемпіонаті світу по версії WWFC.

Як наголошує майстер спорту Михайло Бучак – заняття зі хортингу, змішаних стилів єдиноборств допомагає зміцнювати здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей молоді, що є актуальним у сучасних реаліях життя. Тож запрошує всіх до спортзалу!

Любов Немеш

На фото: тячівські спортсмени - кубок світу з ММА(м. Львів), битва міст ( м.Київ), битва країн (Словаччина), чемпіонат України з хортингу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp