Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівські технологи - одні з кращих не тільки серед українських майстрів, але й російських та вірменських

29 квітня 2015 р., 19:06

На міжнародній олімпіаді студенти "задніх не пасли"

Міжнародна студентська олімпіада — це система масових очних змагань студентів вищих навчальних закладів у творчому застосуванні здобутих знань, умінь та навичок.

Олімпіада проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованої студентської молоді, розвитку і реалізації здібностей студентів, стимулювання творчої пpaцi cтyдентів та викладачів, підвищення якості підготовки фахівців, активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, інтенсифікації та вдосконалення навчального процесу, формування команд для участі в міжнародних олімпіадах.

Фахова олімпіада зi спеціальності “Проектування взуття та галантерейних виробів”, за якою здійснюється підготовка фахівців з вищою освітою в Україні, проводиться в Київському національному університеті технологій та дизайну щорічно в квітні. Взагалі, фахова олімпіада — це творчий конкурс професійної підготовленості студентів старших кypciв бакалаврату та студентів, які навчаються за програмою спеціаліста, магістра відповідного фаху. Треба зазначити, що КНУТД визначено Міністерством освіти та науки України як базовий вищий навчальний заклад для проведення ІІ етапу олімпіад з відповідної навчальної дисципліни (I етап олімпіади проводився в Мукачівському державному університеті з фахових дисциплін. Переможці цієї олімпіади приймають участь у II етапі олімпіади).

Для участі в олімпіаді запрошуються по 5 учасників від кожного навчального закладу (4-5 курси) та викладач (1 особа) для роботи в журі олімпіади. За останні роки участь у Міжнародній студентській олімпіaді приймали представники вищих навчальних закладів України, Вірменії та Pociї, а саме: Мукачівський державний університет, Хмельницький національний університет, Гюмрійска філія національного політехнічного університету Вірменії (що дає підстави вважати олімпіаду міжнародною) та Київський національний університет технологій та дизайну.

Журі олімпіади забезпечує розробку конкурсних завдань та критерії оцінки їх виконання. Оскільки конструювання та технологія взуття є основним напрямком підготовки cпeцiaлicтiв за спеціальністю “Проектування взуття та галантерейних виробів “, метою конкурсних po6iт є вирішення складних інженерних та естетичних задач при проектувaннi та виготовленні взуття.

журі

1) Естетичний рівень виконання ескізу. Відповідність ескізу напрямку моди.

2) Новизна та оригінальність запропонованих рішень.

3) Технічний рівень оформлення виконаної роботи.

4) Глибина проектної розробки.

5) Новизна технологічних рішень, використання сучасного обладнання.

Саме завдання полягає у розробці типової конструкції моделі взуття та технологічного процесу складання заготовки, а також включає такі етапи:

1. Розробка ескізного проекту.

1.1. Розробка ескізу – на форматі А4 олівцем (ракурс 3/4 з передачею об’єму і стібків).

1.2. Обґрунтування конструктивного рішення верху і вибору фурнітури.

1.3. Обґрунтування вибору матеріалів верху (зовнішніх, внутрішніх, проміжних).

2. Складання технічного опису взуття.

2.1. Лінійне зображення;

2.2. Вид взуття;

2.3. Рід взуття;

2.4. Висота каблука;

2.5. Особливості конструкції;

2.6. Матеріал верху та низу;

2.7. Види швів, що застосовуються для скріплення деталей верху;

2.8. НТД на взуття;

2.9. Структурна таблиця деталей верху (зовнішніх, внутрішніх, проміжних).

3. Розробка конструкції верху взуття

3.1. Зовнішніх деталей.

3.2. Підкладки.

3.3. Проміжних деталей верху взуття.

4. Розробка технологічного процесу складання заготовки

4.1. Складання схеми складання заготовки.

4.2. Розробка технологічного процесу складання заготовки.

Таким чином і цього року студенти спеціальності «Проектування взуття та галантерейних виробів» Мукачівського державного університету показали на що вони здібні, а точніше за них показав сам результат проведення підсумків міжнародної олімпіади 2015 року:

Загальне ІІІ місце виборола Ковач Олександра Іванівна, гр. ПВГВ-51

ІІІ місце Маркович Наталія Василівна в номінації «Оригінальність конструктивного рішення», гр. ПВГВ-51

ІІ місце Маргітич Руслана Ярославівна в номінації «Якісне виконання графічної частини, гр. ПВГВ -41

ІІІ місце Симчина Вероніка Семенівна в номінації «Художньо-композиційне рішення моделі», гр. ПВГВ -41

ІІІ місце Ковач Олександра Іванівна в номінації «Технологічне рішення», гр. ПВГВ -51

ІІІ місце Сорока Тетяна Іванівна в номінації «Комп’ютерна технологія», гр. ПВГВ -41

На заключному засіданні з подякою студентам за участь в олімпіаді та побажанням подальшої наснаги у навчанні виступили радник ректора КНУТД, проф. Головко Дмитро Богданович, доцент кафедри технології і конструювання виробів із шкіри Хмельницького національного університету Михайловська Оксана Анатоліївна та доцент кафедри проектування взуття і механіко-технологічних процесів Мукачівського державного університету Хімич Валентин Іванович.

Отже, можна з впевненістю сказати, що Мукачівський державний університет готує та випускає професійну молодь, яка знайде собі гідне місце в цих надважких умовах конкуренції.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp