Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття стало чистішим (ФОТО)

29 квітня 2015 р., 19:39

Проблема засміченості прибережних зон у Закарпатті - чи не найболючіша

25 квітня 2015 року проводилася Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою! – 2015», організатором якої є Всеукраїнська громадська організація «Зробимо Україну чистою» – учасник всесвітнього руху «Let’s do it, Word», який об’єднує понад 11 мільйонів людей в 112 державах, котрі щорічно в обраний день виходять на прибирання у своїй країні.

Мета даної акції – не тільки виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом безпосереднього долучення населення до прибирання країни від сміття, але й посилення відповідальності українців за навколишнє середовище.

Враховуючи вищенаведене та на виконання листа Держводагентства України № 2286/9/11-15 від 22.04.2015 року, листа БУВР Тиси № 01-09/542 від 23.04.2015 року «Щодо проведення Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!-2015» та з метою приведення до належного естетичного та санітарного стану територій поблизу водних об’єктів та каналів, у заплавах річок, на прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах (смугах відведення), на меліоративних системах та водогосподарських спорудах працівники БУВР Тиси та міжрайонних управлінь водного господарства також прийняли в ній участь.

Зокрема, працівниками апарату БУВР Тиси приведено до належного естетичного та санітарного стану територію біля адмінбудівлі управління та прибережних смуг річки Уж (біля транспортного мосту імені Т. Масарика та нижче нього – до підвісного мосту в Боздошському парку). Було прибрано територію площею 4 га, обсяг вивезених побутових відходів складає 7 м3, упорядковано газони та квітники.

{g}

Працівники Берегівського МУВГ також здійснили ряд заходів, пов’язаних з впорядкуванням прилеглої території управління, поблизу водних об’єктів та на прибережних захисних смугах. Зокрема, було здійснено впорядкування газонів, квітників на площі 3,5 тис.м2, розчистку прибережних захисних смуг вздовж р.Боржава в с.Вільхівка Іршавського району та с.Боржава Берегівського району, прибирання територій на площі 15 га, ліквідацію 7 сміттєзвалищ. Загалом у акції прийняло участь 71 працівник управління.

Працівники Виноградівського МУВГ прибрали від сміття лівобережну дамбу р.Тиса загальною площею 9,15 га, а також були залучені працівники дільниці гірських річок, які прибрали територію площею 2 га в Хустському районі та 0,35 га в Міжгірському районі, вивезено побутових відходів об’ємом 12 м3.

У рамках щорічної одноденної всеукраїнської соціально-екологічної акції з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон працівниками Мукачівського управління було проведено наступні заходи з благоустрою:

- очищено від сміття та побутових відходів придорожну смугу та кювети від с.Баркасово до с.Страбичово (біля АЗС) по обидві сторони дороги протяжністю 1,8 км, вивезено 25 мішків сміття (1,5 м3), ліквідовано 1 стихійне сміттєзвалище;

- очищено та прибрано від сміття правий берег р.Латориця в м.Свалява протяжністю 0,6 км, вивезено 8 мішків сміття (0,5 м3).

У Всеукраїнській акції «Зробимо Україну Чистою! – 2015» прийняли участь 21 працівник управління, всього площа прибраних територій склала 4,2 га, обсяг вивезених побутових відходів – 2,0 м3.

Тячівське міжрайонне управління водного господарства не тільки долучилося до акції, а й заохотило прийняти в ній участь учнів Кривської, Тернівської, Тересвянської та Буштинської шкіл. Учні та працівники водного господарства дружньо провели прибирання та впорядкування водних об’єктів та території виробничої бази Тячівського МУВГ. Працівники управління також заохотили волонтерів до акції на територіях Тячівського та Рахівського районів. На території управління було засаджено клумби квітами, провели прибирання ставка, висаджено дерева, вирубано чагарник.

Працівники Ужгородського МУВГ та дільниці гірських річок також прийняли участь у акції «Зробимо Україну чистою! – 2015». Заходи проводилися в м.Ужгород на правобережній дамбі р.Уж від підвісного мосту в Боздошському парку до адмінбудівлі управління. Було зібрано 28 мішків сміття та поліетиленових пляшок, також проводилися роботи з обрізання дерев та чагарнику біля річки Уж. Дану акцію провели також на дільницях в Ужгородському, Перечинському та В.Березнянському районах.

Загалом у проведенні заходів з благоустрою взяли участь 404 працівників БУВР Тиси та міжрайонних управлінь. Було прибрано 46,6 га території, ліквідовано 23 сміттєзвалища та вивезено 80 м3 сміття.

Чистота, як відомо, – запорука здоров`я. Вона також сприяє тому, щоб кожен з нас, виходячи з домівки чи просто йдучи містом, прогулюючись набережною чи відпочиваючи біля річки відчував себе комфортно та затишно. Адже всім приємно милуватися чистотою і вдихати свіже повітря, наповнене пахощами природи, втомити спрагу кришталево чистою водою. Тож цінуймо її і не забруднюймо наше середовище існування! Бо хто, як не ми самі, подбає про це!


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp