Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Симчера розповів про досягнення Закарпатської митниці

30 квітня 2015 р., 12:36

Сьогодні, 30 квітня, начальник Закарпатської митниці ДФС Вадим Симчера провів прес-конференцію за участі представників засобів масової інформації краю

Очільник митниці розповів, що протяжність митного кордону у зоні діяльності Закарпатської митниці становить 467 км, де функціонує 19 пунктів пропуску з Угорщиною, Словаччиною та Румунією. Кількість осіб, які здійснюють операції з товарами і знаходяться на обліку у митниці становить 3152, з них 1192 здійснювало зовнішньоторговельні операції з початку року.

Також Вадим Симчера поінформував представників ЗМІ, що за період січень-квітень 2015 року Закарпатською митницею ДФС оформлено 36 551 митну декларацію, з них майже 12 тис. в режим імпорту, понад 17 тис. – експорту та трохи більше 7 тис. в режимі транзиту.

– Протягом чотирьох місяців, через 9 пунктів пропуску для автомобільного сполучення пропущено майже 100 тис. автомобілів, в основному – легкові транспортні засоби, – зауважив керівник митниці. Також було пропущено понад 202 тис. вантажних та 2,8 тис. пасажирських вагонів, 13 літаків, 8,1 тис. тонн вантажів.

Розповідаючи про діяльність Закарпатської митниці, Вадим Симчера відмітив, що незважаючи на наявність окремих проблемних питань, що існують в сфері економіки, відтоку суб’єктів ЗЕД, які здійснюють зовнішньоекономічні операції в зоні діяльності митниці, не відбулося. Перш за все це пов’язано із географічним розташуванням митниці, наявністю значної кількості пунктів пропуску на державному кордоні та логістикою перевезення товарів.

– Впродовж січня-квітня поточного року, ми відмічаємо збільшення питомої ваги податків, сплачених суб’єктами ЗЕД, які не перебувають в митниці на обліку – за рахунок митного оформлення товарів такими суб’єктами сплачено більше 582 млн грн. Це становить 65,4% від загальних обсягів перерахувань. В 2014 році обсяги податків таких суб’єктів складали понад 283 млн грн, що становило 57,3% від загальних обсягів перерахувань, – підкреслив Вадим Симчера.

За його словами, результатом тісної співпраці митниці з суб’єктами ЗЕД стало перерахування з початку року до Держбюджету більше 890,5 млн грн податків, а загальні обсяги перерахувань січня-квітня поточного року є більшими рівня аналогічного періоду 2014 року на 80% або на 395,8 млн грн.



Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській областіy

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp