Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У водоймах Хуста чого тільки не знайдеш: і телевізори, і одяг, і трупи тварин (Фото)

2 травня 2015 р., 14:58

Хустяни роблять гірше тільки собі

Цими днями у місті над Тисою викликав резонанс випадок із мертвою домашньою птицею, викинутою в річку Ріка. Ще раніше у Тисі було виявлено трупи свиней. На жаль, випадки перетворення водних артерій у цвинтар для рештків тварин у Хусті далеко не поодинокі. 

Ще гірша ситуація з невеликими річками, які протікають через центральну частину міста – Хустецем та Млиновицею. Мешканці приватного сектора, які проживають вздовж цих водойм, часто викидають у гирла побутові відходи і весь непотріб. Зокрема, 2 травня у Млиновиці «плавав» телевізор. А загалом у воді крім пластикових пляшок можна побачити й пачки з-під пральних порошків, ручки, олівці, консервні банки та багато іншого, починаючи від старих газет та журналів і закінчуючи битим посудом, зношеним одягом та поламаною побутовою чи офісною технікою, пише Карпатський об’єктив.


На жаль, ще одне важливе питання, яке вже давно не втрачає актуальності – це відведення каналізаційних стоків у малі річки, які впадають у Тису. Русла захаращені, вода має неприємний запах, а чагарники на узбережжях давно ніхто не вирізає.

Через недобросовісних хустян гине риба. Слід зазначити, що забруднення води через людське втручання призводить до порушення циклів цілої екосистеми. Проте цю проблему влада може вирішити тільки спільно з мешканцями міста, які повинні усвідомити, що кожному домовласнику слід робити локальні каналізації і не труїти воду власним непотребом та хімією. Тож як достукатись до сердець окремих краян?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp