Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді розробили "хмільний" маршрут для туристів

2 травня 2015 р., 16:55

Щоб скуштувати хорошого пива не обо’язково їхати до Праги, Мюнхена, Брюге чи Лондона

З метою розвитку нових різновидів туризму в Закарпатті розроблено новий туристичний маршрут, який дасть можливість привабити любителів популярного хмільного напою до міста Ужгород.

Як відомо, пиво є третім за популярністю напоєм світу після чаю та води. Багато європейських міст вже мають практику у створенні подібних атракцій. Серед них можна назвати Прагу, Мюнхен, Брюге, Лондон, Дублін та багато інших. Зважаючи на пивний потенціал нашої області, а саме вже 9 діючих пивоварень, організатори вирішили зробити Ужгород одним з таких міст.

Метою створення даного маршруту було ознайомлення з історією і традиціями пивоваріння як у світі, так і на Закарпатті і, звичайно дегустація самого напою із захоплюючими історіями про створення кожного з сортів. До дегустації представляли закарпатське, українське та імпортне пиво.

Організатори і учасники заходу пройшли три пивні точки міста Ужгород – Хмільну Хату, Churchill та Egan.

В першій точці “Хмільна хата”, де знаходиться ужгородська пивоварня ” Ungweiser” запропонували спробувати 5 сортів пива цього бренду – світле, пшеничне, темний стаут, багряний ель та віденьське біле, а також дали скоштувати один з основних інгредієнтів напою – солод, з якого і вариться це пиво.

Далі учасники пройшли до наступного пункту Churchill – класичного англійського пабу. Тут рекомендували спробувати європейське пиво – бельгійський Grimbergen (Blanche та Double Ambree) та ірландський Guinness.

І останньою точкою прогулянки став ірландський паб Egan, де запропонували сорти українського пива, яке тут варять чехи. Це були Богемське світле, багряний ель Rodbrau Gold, темний Бергшлосс та Медове.

Організатори проекту знайшли альтернативу звичайним “посиденькам” в барі, перетворивши звичайний п’ятничний вечір на цікавий і пізнавальний спосіб проведення дозвілля.

Що сказати, прогулянка пройшла вражаюче. Учасники відкрили для себе багато цікавих речей про історію та культуру пивоваріння і про саме пиво. А чудовим бонусом була дегустація цього напою від найкращих пивоварів України та світу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp