Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові два підприємства перешкоджають мобілізації

4 травня 2015 р., 13:50

Це вже не перше порушення законодавства даними підприємствами

На Закарпатті військові комісаріати проводять роботу щодо проведення п’ятої хвилі часткової мобілізації. Одним з способів оповіщення майбутнього мобілізованого – є вручення повісток на підприємствах та установах, де працюють чоловіки призовного віку. Однак не всі установи та керівники підприємств сприяють роботі військових комісарів.

Нещодавно Закарпатський військовий комісаріат оголосив список керівників та установ, які перешкоджають проведенню п’ятої хвилі часткової мобілізації людських та транспортних ресурсів на території Закарпатської області. Серед них два, які діють на території Берегова - це «ТОВ Лісоіндустрія» (керівник Л.В.Феськов) та ТОВ "Інтерсорс" (керівник А.Н.Данильчук).


Як виявилося, ці обидва підприємства вже давно порушують законодавство. «ТОВ Лісоіндустрія» випускає дорогу паркетну дошку, яка переважно йде на екпорт. А також відоме тим, що тут незаконно використовують працю дітей. Це стало відомо минулого року за результатами перевірок проведених фахівцями Територіальної державної інспекції з питань праці у Закарпатській області. Відповідно було складено адміністративні протоколи, які скеровані на розгляд суду.

Трудове законодавство допускає, що особи, яким не виповнилося 16 років, а в окремих випадках — 14 і 15 років, також можуть бути працевлаштовані. Але в цьому разі, держава забезпечує неповнолітнім соціальні гарантії, які не притаманні іншим категоріям працівників. Зокрема це стосується, права неповнолітніх на скорочений робочий день зі збереженням заробітку на рівні «дорослих» робітників, недопустимість залучення їх до надурочних та нічних робіт і робіт у вихідні дні, надання відпусток у зручний для них час, не припустимість їх звільнення без згоди органу у справах дітей та інші гарантії. Проте, роботодавці часто «забувають» про особливості організації праці неповнолітніх, що призводить до порушення трудових прав останніх.

ТОВ "Інтерсорс" виготовляє паливні брикети. А минулого року опинилося у облозі - мешканці Берегова вимагали закриття підприємства, оскільки воно забруднює навколишнє середовище. Жаліються на чорний осад, смог та нестерпний шум подрібнювача деревини. Мешканці заявляли, що будуть цілодобово чергувати біля воріт підприємства і не випускати автомобілі з сировиною та готовою продукцією. Для цього навіть спорудили барикаду з автомобільних шин.

У Державній екологічній інспекції у Закарпатській області зазначили, що їхні інспектори неодноразово проводили планові та позапланові заходи дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Інтерсорс». Під час цих перевірок було встановлено, що у підприємства відсутній діючий дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, не розроблено та не погоджено в Державній екологічній інспекції паспорти пилогазоочисного устаткування.

Директора ТОВ «Інтерсорс» притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму – 391 грн. Однак підприємство-порушник досі працює...


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp