Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Двох закарпатських посадовців звільнили через хабарі, ще 9 - на черзі

7 квітня 2014 р., 19:20

З початку року до суду прокурорами передано 20 обвинувальних актів стосовно 20 осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Від займаних посад за вчинення корупційних правопорушень вже звільнено з роботи двох і відсторонено 9 підозрюваних. 

За підозрою у вчиненні корупційних злочинів вже затримано 6 осіб, а з огляду на тяжкість вчинених кримінальних правопорушень (ч. 4 ст.368 КК України – одержання хабара в особливо великому розміріабо поєднане з вимаганням) стосовно п`яти, прокурорами до суду вносилися клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, які суд задоволив обравши всім п`ятьом тримання під вартою із визначенням розміру застави на загальну суму майже 200 тис.грн. 

За одержання неправомірної вигоди (хабара) передбачене покарання до десяти позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна. Поряд з цим, судами області щодо двох осіб застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, до 6 – особисте зобов’язання, ще двом - грошову заставу на загальну суму понад 27 тис.грн. 

Виправдувальні вироки у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення не ухвалювались та обвинувальні акти прокурорам не повертались. Збитки, завдані державним інтересам, у закінчених кримінальних провадженнях встановлено на суму понад 37 тис.грн., з яких понад 22,5 тис. грн. вже відшкодовані в ході розслідування. 

Накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 200 тис. грн. Заявлено позовів в інтересах держави на суму майже 14,5 тис. грн.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp