Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатті розробили програму підтримки учасників АТО

6 травня 2015 р., 12:00

Проект подано на розгляд депутатів обласної ради

На Закарпатті розроблено обласну комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО та членів їх родин Департаментом соціального захисту населення Закарпатської ОДА спільно з іншими структурними підрозділами та громадськістю розроблено обласну комплексну програму на 2015-2017 роки щодо соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців-учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих. Програму схвалено розпорядженням голови облдержадміністрації від 24.03.2015 № 90 та подано на розгляд сесії обласної ради для затвердження. Про це повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Цим же розпорядженням утворено й обласну координаційну раду з вирішення проблемних питань військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей.

Програмою передбачено утворити інформаційно-консультативний центр для надання допомоги військовослужбовцям, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей, членам сімей загиблих учасників АТО, надання їм відповідних послуг за принципом „єдиного вікна”, а також соціальних та медичних послуг із виїздом у місця проживання демобілізованих військовослужбовців.

Діти загиблих, а також поранених учасників АТО, які втратили працездатність будуть забезпечені безкоштовним оздоровленням та відпочинком. Учнів 1 – 11 класів дітей загиблих військовослужбовців забезпечуватимуть безкоштовним харчуванням. Ця ж категорія дітей харчуватиметься безкоштовно і в дитсадках. Студенти, чий батько загинув в зоні АТО, матимуть право на безкоштовне навчання у вищих навчальних закладах.

Програмою передбачено забезпечення позачергового санаторно-курортного лікування учасників АТО, а також відшкодування за самостійне санаторно-курортне лікування цієї категорії громадян.

Пропонується на території населених пунктів області встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дошок загиблим в АТО українським військовослужбовцям. На реалізацію програми протягом трьох років необхідно більше 43 мільйонів.

Нині при обласних лікувальних закладах створюються пункти надання психологічної допомоги сім’ям загиблих та учасникам АТО.

Також створюють робочі групи для вирішення проблемних питань учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та сімей загиблих військовослужбовців-учасників АТО, із залученням спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, управлінь та відділів центральних органів виконавчої влади, військкоматів, представників громадських організацій, волонтерів та благодійників. Робочі групи з розробленими анкетами відвідають кожного учасника АТО, визначать їх соціальні потреби. За результатами анкетування органи виконавчої влади на місцях розроблять власні програми соціальної підтримки даної категорії громадян. Програми вважатимуться виконаними після вирішення всіх проблемних питань кожного учасника антитерористичної операції.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp