Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття недоотримує від заготівлі дикоростучих 30 мільйонів у рік, -- Губаль

6 травня 2015 р., 15:13

Губернатор Закарпаття зібрався навести порядок у сфері заготівлі дарів лісу

Сьогодні на прес конференції в Ужгороді голова Закарпатскої ОДА Василь Губаль розповів, що влада готує програму на обласну раду, щоби кожна громада отримувала кошти в свій бюджет від заготівлі дарів лісу у місцевий бюджет. За словами голови ОДА, компанії-заготівельники самі зініціювали наведення порядку у цій сфері. І готові на чесні правила гри.

«Фірми, які займаються заготівлею, сушать, морозять і продають за кордон ягоди і гриби, порахували, що Закарпаття недоотримує в рік із заготівлі дикоростучих біля 30 мільйонів гривень, -- каже Губаль. -- А сьогодні, скажімо, загалом по області у зв’язку з фінансовою децентралізацією на захищені статті не вистачає біля 72 мільйонів гривень. Якби місцеві бюджети мали максимальні надходження від заготівлі дарів лісу, це вже би була суттєва підтримка для закриття таких фінансових дірок. Те ж саме стосується і вирубок лісів: у Чехії за заготівлю лісу на 1 гектарі в місцевий бюджет підприємець платить 350 євро. Маємо до такого дійти і ми», -- сказав голова ОДА.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp