Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський майстер-клас з Писанкарства набирає обертів (ФОТО)

8 квітня 2014 р., 08:30

6 квітня 2014 р., в кафе “Під замком” пройшов другий великодній майстер-клас з Писанкарства від пластунів станиці Ужгород.

Як і було оголошено, на заході працювало одразу кілька мистецьких точок. На двох столах творилася містерія розпису яєць воском у традиційній та лемківській техніці. Окрім того, відвідувачі могли спробувати себе й в альтернативному виготовленні писанок — із фетру та в техніці квілінгу.

Частина залу кафе “Під замок” була повністю присвячена виготовленню святкових свічок із натурального воску (вощини), а також працював стіл, де могли знайти собі заняття наші найменші відвідувачі. Виготовлення листівок, розпис яєць із солоного тіста та розмальовки для дітей підготували студентки коледжу мистецтв імені А. Ерделі.

{g}

При вході діяла писанкарська крамничка. Якщо хтось не встиг придбати собі інструменти для власного використання, просимо зголошуватися — писачки двох видів, фарби, віск і вощина чекають свої нових власників.

Точно підрахувати кількість відвідувачів не вдалось, однак за приблизними оцінками майстер-клас відвідало до 100 дорослих та дітей. Було використано 140 яєць (на 60 більше, ніж минулого разу). Написати свої писанки мали змогу також і діти з Часлівської школи-інтернату, які стали учасниками святкового дійства.

Дякуємо за участь всім, хто прийшов, та чекаємо на третьому заключному майстер-класі, який пройде 13 квітня в кафе “Під замком”. Діятимуть наступні активітети: виставка прикрашених великодніх кошиків, розпис яєць в традиційній та лемківській техніці, виготовлення свічок із вощини та дитячий стіл.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp