Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Товариство угорської культури Закарпаття не виключає створення множинного громадянства в Україні (ЗАЯВА)

8 квітня 2014 р., 10:27

Про це ТУКЗ-КМКС повідомило у своїй офіційній заяві.

Товариство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ-КМКС) послідовно виступає за зближення України з Європою та створення системи інститутів правової держави, яка є необхідною умовою для цього. 

Складовими цього процесу, на нашу думку, є децентралізація влади та зміцнення органів самоврядування місцевих громад. Вважаємо за необхідне звернути особливу увагу на національний склад населення при створенні територіально-адміністративних одиниць самоврядування та формування складу виконавчих органів різних рівнів в рамках проведення адміністративної реформи в Україні. 

На думку ТУКЗ-КМКС також є важливими прийняття та реалізація мовного закону європейського рівня, що дало б реальну змогу національним меншинам застосовувати їх рідну мову в тому числі й в суспільному житті. 

Щодо сфери освіти, крім діючих навчальних закладів національних меншин, необхідно створити, відповідно до практики європейських країн, специфічні керівні органи для управління цими закладами. 

Виходячи з практики європейських країн необхідно створити таку виборчу систему в державі, яка б забезпечувала представництво національних меншин на всіх рівнях. 

ТУКЗ-КМКС вважає за необхідне зробити рішучі кроки щодо законотворчої діяльності і виконання законів України в бік імплементації та реалізації прогресивних європейських норм, в тому числі і стосовно можливого визнання множинного громадянства. 

На нашу думку зближенню України з Європою сприяє не приховування недоліків щодо здійснення прав національних меншин, а їх усунення. Вимоги щодо виконання законів України та укладених нею міжнародних угод ніяким чином не можна вважати за радикалізм або сепаратизм. Така інтерпретація цих вимог лише посилює напругу в суспільстві та гальмує процес європейської інтеграції України. м. 

Берегово, 4 квітня 2014 р.

Схожі новини

У колективних запитах депутати Закарпатської облради порушують питання ремонту доріг і вибору та формування стратегії розвитку аеропорту "Ужгород"
За позовами прокурорів Закарпаття судами задоволені 104 позовні заяви на загальну суму близько 430 млн грн (ІНФОГРАФІКА)
Профспілки Закарпаття – проти погіршення соціального захисту населення
На Закарпатті споживачі газу разом з квитанціями за січень отримають заяву-приєднання
Для активації пільги на землю треба подати заяву
Заява патріотично-виховної організації Закарпаття «КРОТОН» стосовно провокацій навколо русинського питання
Заяву щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО озвучать завтра
Генпрокуратура розбиратиметься із беззаконням у Міжгірському райвідділі міліції
Заява координаторів всеукраїнської транзитної блокади
Батьки закарпатських школярів проти, аби їхні діти вчилися у другу зміну

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp