Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Формування податкового кредиту для постачальнтків лікарських засобів та виробів медпризначення

8 квітня 2014 р., 11:26

Стосується податкових накладних, складених починаючи з 1 квітня поточного року та включені до реєстру виданих та отриманих податкових накладних квітня 2014 року та наступних звітних періодів

Суми податку на додану вартість, сплачені платниками, що здійснюють постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення, при придбанні товарів та послуг як із застосуванням ставки податку 7 %, так і ставки податку 20% (наприклад, комунальні послуги, канцтовари, меблі тощо), включаються ними до складу податкового кредиту в загальному порядку. 

Це стосується податкових накладних, які складені починаючи з 1 квітня поточного року та включені до реєстру виданих та отриманих податкових накладних квітня 2014 року та наступних звітних періодів.Суми податку на додану вартість, сплачені при придбанні товарів/послуг, що залишилися невикористаними станом на 1 квітня 2014 року і будуть надалі використовуватися при здійсненні операцій з постачання лікарських засобів і виробів медичного призначення, які оподатковуються за ставкою 7%, можуть бути включені до складу податкового кредиту за правилами, встановленими абзацом шостим пункту 198.5 статті 198 розділу V Податкового кодексу України.

Якщо за результатами звітного періоду (квітень 2014 року та/або наступні звітні періоди) платником, який здійснював операції з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення, буде визначена від'ємна різниця між податковими зобов'язаннями і податковим кредитом, відшкодування такої різниці з бюджету здійснюватиметься в загальному порядку, встановленому статтею 200 розділу V Кодексу.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp