Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Міліцейській" Громадській раді - 1 рік! (Фото)

8 травня 2015 р., 19:33

За рік сталося чимало, дехто навіть вийшов на міжнародний рівень

Рік тому було оновлено роботу Громадської ради, яка діє при закарпатській міліції. Очолив її Микола Желізняк. Вона налічує чотири десятки активістів, які представляють обласні громадські організації. Основні завдання Громадської ради при УМВС – це забезпечення громадського контролю за діяльністю закарпатської міліції, налагодження системного діалогу та ефективної взаємодії УМВС з громадськістю тощо.

{g}

З вітальним словом перед членами Громадської ради виступив начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич. Керівник обласної міліції подякував громадським активістам за співпрацю, за патрулювання вулицями Ужгорода спільно з патрульною службою.

- За цей рік у нашій роботі траплялися різні моменти, але співпрацею з вами я задоволений і щиро вам за це дякую. Спільно нам слід зробити все можливе, аби стерти перепони між міліцією та народом. Правоохоронці разом із своїм народом, разом із вами зараз стоять на захисті України від ворогів, від окупантів і різного роду бандитів, - запевнив полковник Шаранич.

Очільник закарпатської міліції започаткував новацію. Відтепер кожен із членів Громадської ради при УМВС отримує можливість вільного доступу в будь-який міськ-райвідділ міліції, де може спілкуватися з закарпатцями, вести прийом громадян у спеціальних кімнатах прийому. Також активістів було запрошено брати участь в прийомах громадян місцевим керівництвом міліції.

В обласному управлінні міліції Громадська рада отримала власне приміщення, відразу біля прохідної УМВС, де її члени можуть збиратися, приймати громадян, проводити засідання комісій. Кожен активіст отримав у подарунок від начальника УМВС кепки й жилети з написами «Громадська рада УМВС України в Закарпатській області».


За рік роботи Громадською радою при УМВС було здійснено десятки виїздів на місця надзвичайних подій, розглянуто заяви та звернення від громадян до міліції. Щодо декількох критичних повідомлень від громади та активістів було прийнято жорсткі кадрові рішення. Також ось уже понад рік громадський порядок в області підтримується і завдяки активістам. Хлопці з активною життєвою позицією допомагають у патрулюванні вулиць міліціонерам. Великим є й вклад Громадської ради, її активістів в якості волонтерів. Неодноразово члени Громадської ради пересилали допомогу, особисто відвідували міліціонерів, прикордонників, бійців славетної 128-ї бригади закарпатців у зоні проведення АТО.

Оплесками привітали присутні активіста Громадської ради Еріка Глебу. Рік тому, за підтримки УМВС, він створив громадське об′єднання «Білі берети», що займається навчанням співробітників міліції, прикордонників, волонтерів і солдатів ЗСУ, як правильно надати пораненим бійцям першу медичну допомогу в польових умовах. Закарпатські «Білі берети» вийшли на міжнародний рівень – невдовзі Ерік Глеба зі своїми колегами поїде на тренінг в Естонію. Здобуті там знання буде використано опісля для навчання працівників новоствореної української поліції.

Після завершення урочистої частини відбулося чергове засідання Громадської ради, на якому, серед інших питань, було прийнято кількох нових членів Громадської ради з числа колишніх воїнів 128-ї бригади, котрі брали участь в АТО. Голова Громадської ради при УМВС Микола Желізняк привітав нових членів, зазначивши, що Громадська рада завжди відкрита для справжніх патріотів України, які не на словах, а ділом довели свою любов до Вітчизни.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp