Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Грозний: "Швидше за все, я покину "Говерлу"

9 травня 2015 р., 19:36

Тренера не влаштовують умови роботи, борги по зарплаті. І взагалі ситуація в команді

Головний тренер ужгородської "Говерли" В'ячеслав Грозний поспілкувався з журналістами після поразки від "Шахтаря" (3:7) в матчі 23-го туру УПЛ. 

- Сьогодні велике свято, про яке ми не повинні забувати… Якщо ж говорити про гру, то ми розуміємо свої можливості. І розуміємо можливості суперників. Сьогодні у нас немає диспетчера, бо Аруна травмований (до наступного матчу, сподіваюсь, буде готовий), а Герасимюк зайняв позицію не грати: сказав, якщо керівництво не довіряє йому, то він тренуватиметься, але не гратиме. Він має право на таку позицію. Ніхто не чекав, що ми на першій хвилині пропустимо м’яч. Я сам був шокований. Ми пропустили м’яч, який психологічно тиснув на нас. Потім вдруге, потім втретє пропустили і мені довелося замінити Ягодінскіса. Хоча він – Ягодінскіс – хороший гравець, але такі матчі бувають. Він вибачився перед командою. 

Ми втрапили в ситуацію, з якої навіть би "Баварія" не вийшла. Але в нас є орендовані з "Динамо" гравці, для яких "Шахтар" – серйозний подразник. Я дякую "Шахтарю", що вони дозволили своїм орендованим зіграти сьогодні, хоча вони не готувалися і не встигали на матч (як Гришин). Тільки Качараба був з нами, тому він і вийшов сьогодні. 

Зрозуміло, що нам важко було грати сьогодні – так само як і з "Динамо" у минулому турі. Швидкості суперників рівня "Шахтаря", "Динамо" і "Дніпра" значно вищі, ми не встигаємо реагувати, припускаємося помилок. Багато залежить від класу гравців: Акакпо з "Динамо" привіз кілька м’ячів, сьогодні теж… Я задоволений орендованими динамівцями – на місці Реброва давно б вже забрав і Хльобаса, і Мякушка. 

Сьогодні був характер – ми зрівняли рахунок з 0:3. Я не пам’ятаю, щоб хтось таке в Україні робив. А ми могли ще забити – були моменти. Але те, що було після рахунку 3:3 – ні в як ворота не лізе. Ми мали й далі грати чітко, дисципліновано, а не оголяти зони і бігти стрімголов. Я здивований, як легко ми пропускали м’ячі. "Шахтар" класна команда, але ми не мали так багато помилятися. 

Я задоволений матчем до рахунку . А тим, що робилося після того, не задоволений. Ще раз про орендованих: ми маємо на рівні регламенту врегулювати це питання. Тобто, потрібно прописати пункт, що орендовані футболісти мали право грати у всіх матчах. Це було б справедливо. 

Дякую вболівальникам. Вони прийшли більше не на нас, а на "Шахтар", та все ж… Вони нас підтримували, хотіли, щоб ми зіграли гідно. Хоча всі розуміють, що ми з "Шахтарем" у різних вагових категоріях. Ми рік не отримуємо зарплатні і я вдячний гравцям за той період матчу, коли ми грали солідно. Протистояли все таки одній з кращих команд Європи. Віце-президент теж подякував мені і гравцям. Але мені мало подяки, я тренер-максималіст і хочу завжди перемагати. Коли ми зрівняли рахунок, були на психологічному підйомі і могли витиснути більше. Але не вміємо терпіти. В нас були проблеми з опорною зоною – звідти не йдуть передачі. Надіюсь, скоро підійде Аруна. Про Герасимюка я вже сказав. Що стосується Хомина та Шацьких (щоб не було спекуляція): в них проблеми зі здоров’ям. 

В нас змінюється стратегія: іноземців у нас не буде, буде переорієнтація на "голодних" українців з невеликими зарплатами. Добре було б задіювати місцевих футболістів, але їх немає. На Закарпатті немає таких футболістів, як, до прикладу, у Львові. Є Юрій Тома – я навмисно дав йому можливість вийти проти "Динамо". Але йому і всім іншим таким хлопцям ще рано грати на такому рівні. 

Швидше за все я покину "Говерлу", мене не влаштовують такі умови роботи, я не отримую задоволення. Немає умов, постійно змінюється склад (не з моєї ініціативи), не будуть продовжувати контракти з досвідченими гравцями, знизиться бюджет і будуть грати футболісти рівня Юрія Томи. Ми хочемо, щоб на Закарпатті був футбол, але коли я читаю про себе, що "гастарбайтери на чолі з Грозним поїхали на матч з "Динамо"… Який сенс працювати тут? Плюс – рік без зарплатні, без умов. Я тренер, який працював у великих командах, підготував якісних гравців і я маю право на свою думку і на свій вибір. При цьому, реакції від керівників дуже мало. 

- Ви підозрюєте когось з гравців "Говерли" на грі в тоталізаторі? 

- Я не підозрюю, але я знаю, що в українському футболі є ця зараза, цей бруд. І його треба викорінювати. 

- Гравців "Говерли" неодноразово бачили у букмекерських конторах. Тому й виникають такі питання… 

- Можливо, вони ставлять на китайський футбол? Я не знаю, я нікого за руку не впіймав… Хай ходять і ставлять на перемоги "Говерли" завжди – тоді буде для них додатковий стимул. Я не розумію того, для чого в тоталізаторі є контрольні матчі. Очевидно ж, що ведуться якісь закулісні ігри. 

- Сім пропущених голів з п’ятьма захисниками... У центрі півзахисту Тудосе і Райчевіч… Чому ви вибрали таку схему, яка в підсумку при цьому провалилися? 

- То на ваш погляд у нас було п’ять захисників, на мій погляд – ні. В нас було чотири захисники і один плаваючий. Шіміч добре зіграв, Качараба теж. Акакпо – капітан збірної Того, Ягодінскіс – гравець збірної. В нас хороші футболісти. Ягодінскіс привіз два голи – він поплив, тут справа не в командних діях. Я Ягодінскіса замінив, зробив тактичні зміни і гра змінилася. Я не міг використати Аруну. Був би Аруна – не було б зв’язки Райчевіч – Тудосе… 

Чому ми пропустили? Бо в нас нижчий клас, тут навіть не в тактиці справа. Дайте мені Хачереді з Драговічем, а наші захисники хай підуть в "Динамо"… Ми не маємо можливостей, не маємо таких гравців, які можуть вести гру. Перед вибором тактики ми аналізуємо наші власні можливості. 


Степан Матіцо 10.05.2015 00:01 IP: 68.92.41.31
Шановний Грозний коли вже Ви на себе візьмете хотя би одну відповідальнісь за програші і за поганну гру команди, а то у Вас усі винуваті крім Вас.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp