Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виноградівська військова частина відкрила двері для дітей

12 травня 2015 р., 14:58

На екскурсії двоє діток мали можливість обійняти своїх батьків

Напрочуд захопливою та цікавою для «пізнайок» виявилася екскурсія у Виноградівську військову частину інженерно-саперного батальйону «Тиса». Тут школярів зустрів заступник командира, майор Віталій Мукасєєв, який показав їм військову техніку – ІМР-2 (інженерну машину розгородження), великий артилерійський тягач та ПТС-2 (плавучий транспортер). Цікаво їм було побачити солдатські казарми та їдальню. Та найбільше захоплення у хлопчиків та дівчат викликала військова зброя, яку вони мали можливість потримати у руках: кулемет, гранатомет, пістолет «Макарова», автомат «Калашнікова» К-74.

Як зазначив Віталій Вікторович, у військовій частині є багато мобілізованих солдатів, у котрих вдома залишилися діти та онуки, і при зустрічі з школярами їх серця щемлять тугою за рідними чадами, а для дітей – це патріотичне виховання, знак шани до тих, хто їх захищає.

Другокласники подарували солдатам голубів миру та тематичні малюнки, український стяг, на якому власноруч написали свої щирі побажання, зачитали патріотичні вірші. Класний керівник 2-Б Наталія Мухортих передала волонтеру Михайлу Роману скриньку, у котру учні протягом певного часу кидали свої кишенькові гроші для потреб солдатів АТО. Підрахувавши, Михайло Михайлович озвучив суму: 627, 50 грн. і подякував маленьким патріотам за допомогу та підтримку захисників України. Слова вдячності до школярів та волонтерів озвучив і в. о. командира Олександр Байдак, а також вручив подяку громадській активістці волонтерської ниви та керівнику гуртка «Пізнайко» Вірі Столець. Школярам він подарував прапор із побажаннями солдатів.

Цікавий факт: двоє хлопчиків зустріли у військовій частині своїх татусів. Це – Юрчик представив друзям тата Юрія Левка, а Михайлик – Сергія Бацура.

Новини Виноградівщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp