Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті розпочинається сезон фестивалів

8 квітня 2014 р., 13:52

Травень на Закарпатті — надзвичайно популярний період для організації відпочинку. Цьогоріч відбудуться традиційні гастрономічні та культурні фестивалі.

Отож, інформуємо про фестивалі Закарпаття, що відбудуться у травні 2014 року.

1-2 травня — гастрономічний чемпіонат з приготування бограчу відбудеться на території комплексу “Термальні води Косино” у селі Косино Берегівського району.

Організатори чемпіонату очікують, що буде зварено понад 1500 літрів бограчу. Оргкомітет запрошує команди кулінарів до участі в конкурсі. Заповнені анкети надсилайте на електронну адресу: kosino1@ukr.net

11 травня — гастрономічний, кулінарний фестиваль гуцульської кухні “Берлибашський бануш” у селі Костилівка Рахівського району.

У програмі фестивалю — запалення полонинської ватри, конкурс на приготування кращого банушу, виставка народних умільців „Костилівка має таланти”, дегустація гуцульських страв і напоїв, виступи творчих колективів району, гуцульські конкурси та розваги.

Усі гості фестивалю, окрім традиційної бринзи, вурди (овечого сиру), матимуть змогу скуштувати страви з ріпи (картоплі) із шкварками, мелайний пиріг, гурку, домашню ковбаску, кремзлики, вареники по-костилівськи, голубці, а також власноруч приготовані яфинівку, горіховку, грушівку, навіть «берлибашський коньяк» — міцний напій, настояний на різних гірських травах.

17-18 травня — фестиваль середньовічної культури та історичної реконструкці на території замку Сент Міклош у селищі Чинадієво Мукачівського району «Срібний Татош 2014».

А от ще у квітні можна відвідати фестиваль вина “Сонячний напій” в обласному центрі Закарпаття, який відбудеться 25-27 квітня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp