Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Майбутні журналісти писали есе про усе

13 травня 2015 р., 18:03

Серед студентів визначили найкращих есеїстів

На філологічному факультеті відбулися традиційні, вже п’яті, публіцистичні читання «Есе про все». Цього року участь у конкурсі взяли участь студенти І та ІІІ курсів.

 

Роботи оцінювало журі у складі декана філологічного факультету Галини Шумицької, ініціатора конкурсу, доцента кафедри журналістики Володимира Тарасюка та викладача цієї ж кафедри, журналіста Медіацентру Наталії Каралкіної.

Тема есе була довільною, тож аудиторії на розгляд представили 9 цікавих і зовсім несхожих між собою творів. У формі такого жанру конкурсанти мали змогу поділитися роздумами про важливість проблем успіху, вибору чи самотності. Хтось кумедно розповідав про повернення додому переповненим автобусом чи порівнював рідний університет зі справжнім храмом, яких на сусідньому пагорбі аж чотири. Аудиторія почула також своєрідний діалог з Реєм Бредбері, ідея якого виникла в авторки після прочитання творів письменника, і спогади про дитинство, і зрілі роздуми щодо співпраці України та Європи.

Магічне число 3 стало, мабуть, символічним на цьому заході, адже серед трьох переможців були студентки третього курсу: Христина Гозда («Проїжджаючи над закарпатськими дорогами», ІІІ місце), Анжела Макогін («Ніч, коли ідея пропонує гіпотезу», ІІ місце) та Яна Тегза («Один черв’як може зіпсувати все яблуко», І місце).

«Ці дівчата написали якісні роботи, адже вже мають досвід та виробили власний стиль, що є дуже важливим для журналіста», – відзначила декан філологічного факультету Галина Шумицька. Члени журі в загальному назвали переваги й недоліки конкурсних робіт та пояснили критерії відбору кращих есе.

За перші місця учасниць нагородили грамотами й книгами. Тож бажаємо переможцям і всім учасникам конкурсу натхнення та нових творчих досягнень!

Антоніна Чундак, студентка відділення журналістики

Медіацентр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp