Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пожежники провели профілактичні навчання на Рахівщині (Фото)

14 травня 2015 р., 13:57

Не тільки розказали, але й показали

Із початку 2015 року в Рахівському районі трапилася 51 пожежа. Із них 5 – у с. Верхнє Водяне. Для порівняння, за весь 2014-й в цьому населеному пункті зафіксували 11 загорань. До того ж, цьогоріч уже мав місце випадок пожежі із фатальними наслідками. У зв’язку з цим представники Рахівського райвідділу ДСНС спільно з активом села, правоохоронцями та соціальними працівниками здійснили у Верхньому Водяному пожежно-профілактичне відпрацювання.

Насамперед рятувальники влаштували нараду з працівниками Верхньоводянської сільської ради, під час якої озвучили основні правила пожежної безпеки в державних установах і громадських місцях.

{g}

Далі навідалися до приватних помешкань жителів с. Верхнє Водяне й провели з людьми профілактичні бесіди, присвячені весняно-літньому пожежонебезпечному періоду. Так, громадянам нагадали про заборону спалювання сміття, опалого листя й сухої трави, що може призвести до нищівних пожеж в екосистемах. Крім цього, в теплу пору року закарпатці часто знаходять різноманітні вибухонебезпечні предмети, відтак рятувальники в черговий раз поінформували людей про порядок дій при виявлення ВНП. Ці ж теми представники ДСНС висвітлили у лекції для медиків, що працюють в амбулаторії с. Верхнє Водяне.

Насамкінець рятувальники навідалися до Верхньоводянської загальноосвітньої школи, де провели для школярів пізнавальний урок. Сотня учнів вислухала розповідь про те, як слід поводитися з побутовими газовими та електроприладами, щоб уникнути пожежі вдома. Аби діти краще запам’ятали правила, їм роздали інформаційні листівки на протипожежну тематику. Окрім теоретичної частини, була й практична. Зокрема, учнів навчали користуватися первинними засобами пожежогасіння. Усе задля того, аби школярі не розгубилися та діяли оперативно і злагоджено у випадку виникнення загорання вдома чи у навчальному заклад.

У ДСНС України у Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp