Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Платники Ужгородщини сплатили за нерухоме майно 238 тисяч

14 травня 2015 р., 18:39

Ужгородська ОДПІ повідомляє

З початку року суб’єкти господарювання перерахували до місцевого бюджету 238,3 тис. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Найбільшу частку надходжень протягом цього часу забезпечили юридичні особи – 226 тис. грн. Фізичні особи краю поповнили скарбницю на понад 12 тис. грн. податку. Порівняно з аналогічним періодом 2014 року надходження від сплати податку на нерухоме майно збільшилися на 199,6 тис. гривень.

Фахівці Ужгородської ОДПІ нагадують, що податкова реформа, розпочата в кінці 2014 року, внесла суттєві корективи в систему оподаткування та розширила повноваження органів місцевого самоврядування. Так, цьогоріч ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки встановили сільські, селищні або міські ради своїми рішеннями до 1 лютого. Зокрема, при їх прийнятті враховувалось місце розташування (зональність) та тип об’єктів нерухомості, проте за умови, що ставка не перевищуватиме 2% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м. бази оподаткування.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp