Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Влада Тячівщини звітувала перед представниками місії ОБСЄ

8 квітня 2014 р., 14:52

7 квітня довгострокові спостерігачі місії спостереження за достроковими президентськими виборами від ОБСЄ/БДІПЛ Майкл Вокер (Канада) та Педер Бейєрхольм Ларсен (Данія) зустрілись із керівництвом району.

Стан підготовки до майбутніх виборів іноземні гості обговорили з в.о. голови райдержадміністрації Василем Каганцем, керівником апарату державної адміністрації Дмитром Онуфрієм та головним спеціалістом відділу ведення реєстру виборців Василем Немешом.

Найперше спостерігачів ОБСЄ цікавила роль райдержадміністрації в організації виборчого процесу у Тячівському районі. З приводу цього Василь Каганець розповів, що окрім постійного ведення реєстру виборців, на даному етапі державна адміністрація займається питанням вибору та підготовки до виборів приміщень окружної та дільничних виборчих комісій. Ведеться уточнення щодо придатності до виборчого процесу приміщень, які вже використовувались з цією метою минулими роками, та забезпечення їх необхідною матеріально-технічною базою. Дане питання обговорено з головами міської, селищних та сільських рад, відтак відомо, що майже всі вони знаходяться в нормальному стані.

- З метою недопущення будь-якого впливу влади, окружна виборча комісія буде розміщена в районному будинку культури, а її матеріально-технічне забезпечення буде здійснено згідно вимог постанови ЦВК, - наголосив Дмитро Онуфрій.

Крім того іноземних гостей цікавило чи буде мати вплив на майбутні вибори незавершений процес призначення голів районних державних адміністрації в області. Відтак було зауважено, що виконуючі обов’язки голів мають повноваження приймати рішення, тому такий вплив не очікується.

З приводу минулих виборів, то спостерігачів цікавила інформація щодо конфліктів або ж збої в ході виборчого процесу на ґрунті географічних особливостей найбільшого в Україні сільського району та його багатонаціональності. Відтак Дмитро Онуфрій наголосив, що представники національних меншин компактно проживають в різних населених пунктах району та мають рівні виборчі права.

З огляду на останні події в державі мова йшла і про вплив майдану на суспільно-політичну ситуацію в районі, яка, за словами Василя Каганця, в ході революційних подій кількох місяців, на Тячівщині залишалась стабільною. Місцева влада не вчиняла тиск на активістів, в районі відбувались мітинги, автомайдан, та їх проведення було узгоджено з керівництвом району і міста.

Крім того присутні обговорили особливості проходження виборчої кампанії в районі та стан справ з формування сприсків виборців.

На завершення зустрічі гості подякували за приємне спілкування та висловили сподівання на подальшу співпрацю. В свою чергу представники державної адміністрації наголосили на важливості роботи міжнародних спостерігачів в районі та пообіцяли допомогу в разі необхідності.

Тячівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp