Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Допоможіть Марійці з Виноградова почути шелест вітру (Фото, Відео)

15 травня 2015 р., 17:44

Однак час грає проти дитини і зволікання з вирішенням проблеми слуху може зробити негативні процеси в організмі Марійки незворотніми

Марійці з Виноградова ще не має трьох років, а вона вже на 85% втратила слух. Поки ще є шанс навчити дівчинку говорити, батьки звернулися до людей по допомогу.

На руках у матері дівчинки - результати десятків аналізів і медичних висновків. Імовірно, Марійка втрачала слух поступово, внаслідок вимушеного лікування антибіотиками під час складних пологів.

- Це шок, страх… Як вона піде в школу? Як зможе жити нормальним життям? - ділиться переживаннями мама Марійки Марина Іванишинець.

Марійці ще не має трьох років. У її організмі ще формуються мовні центри, для яких критично важливо добре чути. Тому батьки звертаються по допомогу до людей, щоб придбати кохлеарний імплант. Це дороге, але ефективне рішення, з яким Марійка матиме всі шанси вирости здоровою повноцінною людиною.

Однак час грає проти дитини і зволікання з вирішенням проблеми слуху може зробити негативні процеси в організмі Марійки незворотніми. Ярослав та Марина Іванишинці детально розповідають історію своєї донечки, просять долучитися до збору коштів та надають скан-копії лікарських докуметнів і банківських реквізитів.

{g}

“Ми звичайна закарпатська сім’я. Живемо в містечку Виноградів.

У нашій сім’ї троє діток. Марійка - друга дитина, дуже бажана і чекана, але пологи були складними. Вона з перших днів боролася за життя в реанімації і ми дуже щасливі, що все тоді вдалося. Вона росла і розвивалася навіть краще, ніж інші діти.

Все було добре, але згодом вона почала слабо відкликатися на свої ім”я. Нас заспокоювали, що це особливість характеру, в дитсадку все пройде. На жаль, ні.

Ми поїхали на кілька обстежень і виявилося, що Мариська практично не чує. Нам сказали, що, імовірно, наша дитинка втрачала слух поступово, через реакцію на антибіотики, якими її кололи під час народження.

Це був шок. Паніка. Страх! Марійка така життєрадісна, така жвава і допитлива. Як вона навчиться говорити? Як вона ходитиме у звичайну школу? Що буде далі?

Ми відразу купили і почали носити слухові апарати. Почали регулярно займатися з сурдопедагогом. Їздимо кожні 2-3 тижні за сотні кілометрів у Львів. Займаємося з логопедом, плюс кожен день обов’язково домашні заняття. І є результати, вона дуже молодець! У неї добре розвинуте логічне мислення, добре запам’ятовує, уже навчилася краще сприймати інформацію через слухові апарати.

Але не всі звуки дитина в чує, не чує закінчення слів. І це заважає навчитися говорити. А ще будь-яка інформація через слухові апарати сприймається з запізненням на 3-4 секунди. Можете це уявити? Як маленькому організму рости й розвиватися з таким? Ми мусимо це змінити. Вона заслуговує на шанс мати нормальне життя.

Є дуже ефективне, але дуже дороге для нас рішення. Кохлеарні імпланти. На час нашого запиту їхня вартість була 24100 євро. Це непосильна для нас сума. Але з імплантами Мариська почує шелест вітру, почує каплі дощу… Виявляється, це ж така радістьІ Вона піде в нормальну школу, не спеціалізовану. Житиме нормальним життям…

Ми боротимемось заради цього. І просимо допомоги. Це дуже незручно, але ми готові на все і будемо безмежно раді будь-якій допомозі. Хто чим може, будь ласка. Часу дуже мало, доки не почались невідворотні процеси, але ще можна встигнути!

Ми, сім”я Іванишинець з Виноградова, дуже просимо допомоги для нашої донечки Марійки. Надіємося і віримо, що любов і милосердя допоможуть нам зібрати кошти на кохлеарний імплант. Дякуємо вам!”

Номер карткового рахунку - 5168 7553 9394 8944 - Іванишинець Марина Юріївна.

моб.099-241-04-74 Марина

або 050-132-98-18 Ярослав

facebook.com/profile.php?id=100001988994825

http://ok.ru/profile/360370297733




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp