Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ОБЕРЕЖНО! Шахраї виманюють гроші під виглядом родин військових!

16 травня 2015 р., 18:40

Добротою закарпатських волонтерів вирішила скористатися шахрайка.

Про це на своїй сторінці у соцмережі волонтерка Дзвінка Лобода:

"17 квітня 2015 року до мене, як до волонтера, звернулася працівниця Ужгородського обласного міського військового комісаріату з проханням допомогти зі збором плазми для онкохворої дочки віськового 128ГПБ Надточія Олександра Валерійовича – Надточій Поліни Олександрівни (12.5.2013р.н.). 

За словами працівниці військкомату до них зателефонувала дружина вищезгаданого військовослужбовця НАДТОЧІЙ ОЛЕНА ПЕТРІВНА й слізно просила допомоги для її дочки. Не піддаючи сумнівам інформацію (а даремно, знаю) про правдивість цієї інформації, я погодилася посприяти в цьому питанні. На створену подію у фейсбуці відгукнулося багато донорів. Вдалося зібрати 8 літрів крові для лікування дівчинки, однак вони з мамою так і не доїхали до Ужгорода з київського Інституту онкології... Історія виявилася вигаданою! На щастя, кров піде реальному піцієнту і сподіваюся, врятує його життя. Втім, за законами жанру, цим все не обмежилося. Протягом їхнього так званого перебування в Києві у Поліни ніби-то відкрилася внутрішня кровотеча і постала проблема терміново надіслати кошти на лікування, оскільки у сім'ї закінчилися власні ресурси. Ще декілька разів було необхідно «рятувати» Поліну Надточій і тому номер банківської картки Надточій Олени поширювався далі.

Протягом кількох днів після їхнього неприбуття до Ужгородської міської клінічної лікарні, я намагалася відшукати маму з дочкою, однак, ні там, ні в жодному іншому медзакладі Ужгорода чи Мукачева я їх не знайшла.

Саме тому, 28 квітня я зі ще кількома волонтерами міста, які також допомагали Надточій Олені, звернулися з заявою до Ужгородського міського відділу внутрішніх справ. Згодом, вже від слідчого довідалися, що Надточій Олена Петрівна неодноразово судима за шахрайські дії, а від військового комісаріату те, що Надточій Олександр взагалі не має сім'ї... Це звичайно наштовхує на купу інших питань до військкомату, однак, тут вже справа за слідством.

Проте, це не привід для нас сидіти мовчки й чекати поки дану особу зловлять (сподіваюся, що так воно й буде) невідомо в якій області, бо, насправді, в цю історію вляпалася вся Україна. Два роки поширюється інтернетом інформація про сім'ю Надточій, які просять допомоги на лікування дочки.

Київ, Чернігів, Харків, Ужгород – далеко не повний список міст, втягнутих у цю неприємну пригоду. Тому, прошу поширювати інформацію далі.

Номер картки ПриватБанку, яким користувалася Надточій Олена 5168 7423 2382 4908 (не змінювався протягом року), мобільний номер +380939546822 (Надточій Олена), +380635090674 (Надточій Олександр)."

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp