Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Брустурянському лісгоспі зводять нову лісову дорогу

17 травня 2015 р., 12:05

Брустурянський лісгосп - один з провідних у краї

Брустурянський лісгосп є одним з передових лісомисливських підприємств в області.Окрім високих економічних показників, які щорічно покращуються, лісгосп відзначається й ефективним веденням господарських справ.Щорічно ДП « Брустурянське ЛМГ» будує близько 2-4 км лісових доріг. І цей рік не є винятком. За останні 2 місяці лісівники працюють над прокладанням нової двокілометрової гірської дороги в урочищі Сухий на території Плайського лісництва. На будівництві шляху трудяться робітники дорожньо-будівельної бригади. Основна ноша і покладена на інженера з будівництва лісових доріг Юрія Фабріція та оператора-екскаваторника Олега Костяка.Юрій Михайлович у лісовій галузі працює вже 43 роки, протягом останніх 3-ьох займається будівництвом лісових доріг. На його рахунку спорудження більше 15 км таких шляхів.


 Вважає, що головне тут – це детально розроблений план роботи та чітке його виконання. Не менш важливо й те, як до своїх обов’язків ставляться робітники будівельної бригади, а також складовою ефективного виконання завдання є надійна техніка. Основну ж роботу виконує екскаватор. У розпорядженні дорожньо-будівельної бригади є екскаватор марки «New Holland-215», яким керує Олег Костяк. Чоловік вже більше 6 років за його допомогою ремонтує старі шляхи та зводить нові, будує транспортні волокна.Нині ж Олег Дмитрович активно трудиться над прокладанням нової лісової дороги. Робітник розповідає, що за допомогою екскаватора він розрівняв поверхню шляху, а для укріплення відрізків, де переважає м’який грунт, «застелив» дорожнє полотно дерев’яними брилами.Немало труда доклали й інші робітники бригади, які звели міст та 4 лотки на новому шляху. Наразі будівельники взялись до завершального етапу – проводять засипку поверхні ґрунтом та гравієм, які беруть зі спеціально відведених кар’єрів. 

Тож, окрім екскаватора, долучають до роботи й вантажні машини. Лісівники запевняють, через 2 тижні шлях здадуть в експлуатацію.Лісничий Іван Меклеш зазначає, що ця дорога відкриває доступ до нових лісосировинних ресурсів, які знаходяться в лісових урочищах за 25 км від головного корпусу лісгоспу. Саме в урочищі Сухий наразі є експлуатаційний запас деревини у розмірі близько 100 тис. м3. Також прокладеною дорогою тепер зможуть користуватись й місцеві мешканці, які у літньо-осінній період збирають у хащах дикі ягоди та гриби.У цьому році дорожньо-будівельна бригада планує завершити будівництво шляхів в урочищах Тарасівки та Бертяник, де в минулому році проведено «нарізку» дорожнього полотна. Також буде розпочато будівництво ще 1,5 км лісової дороги в урочищі Пишний Турбатського лісництва.Л.Білак для Tyachiv.com.uaБрустурянський лісгосп є одним з передових лісомисливських підприємств в області.Окрім високих економічних показників, які щорічно покращуються, лісгосп відзначається й ефективним веденням господарських справ.Щорічно ДП « Брустурянське ЛМГ» будує близько 2-4 км лісових доріг. І цей рік не є винятком. За останні 2 місяці лісівники працюють над прокладанням нової двокілометрової гірської дороги в урочищі Сухий на території Плайського лісництва. 

На будівництві шляху трудяться робітники дорожньо-будівельної бригади. Основна ноша і покладена на інженера з будівництва лісових доріг Юрія Фабріція та оператора-екскаваторника Олега Костяка.Юрій Михайлович у лісовій галузі працює вже 43 роки, протягом останніх 3-ьох займається будівництвом лісових доріг. На його рахунку спорудження більше 15 км таких шляхів. Вважає, що головне тут – це детально розроблений план роботи та чітке його виконання. Не менш важливо й те, як до своїх обов’язків ставляться робітники будівельної бригади, а також складовою ефективного виконання завдання є надійна техніка. 

Основну ж роботу виконує екскаватор. У розпорядженні дорожньо-будівельної бригади є екскаватор марки «New Holland-215», яким керує Олег Костяк. Чоловік вже більше 6 років за його допомогою ремонтує старі шляхи та зводить нові, будує транспортні волокна.Нині ж Олег Дмитрович активно трудиться над прокладанням нової лісової дороги. Робітник розповідає, що за допомогою екскаватора він розрівняв поверхню шляху, а для укріплення відрізків, де переважає м’який грунт, «застелив» дорожнє полотно дерев’яними брилами.Немало труда доклали й інші робітники бригади, які звели міст та 4 лотки на новому шляху. 


Наразі будівельники взялись до завершального етапу – проводять засипку поверхні ґрунтом та гравієм, які беруть зі спеціально відведених кар’єрів. Тож, окрім екскаватора, долучають до роботи й вантажні машини. Лісівники запевняють, через 2 тижні шлях здадуть в експлуатацію.Лісничий Іван Меклеш зазначає, що ця дорога відкриває доступ до нових лісосировинних ресурсів, які знаходяться в лісових урочищах за 25 км від головного корпусу лісгоспу. Саме в урочищі Сухий наразі є експлуатаційний запас деревини у розмірі близько 100 тис. м3. Також прокладеною дорогою тепер зможуть користуватись й місцеві мешканці, які у літньо-осінній період збирають у хащах дикі ягоди та гриби.У цьому році дорожньо-будівельна бригада планує завершити будівництво шляхів в урочищах Тарасівки та Бертяник, де в минулому році проведено «нарізку» дорожнього полотна. Також буде розпочато будівництво ще 1,5 км лісової дороги в урочищі Пишний Турбатського лісництва.

Л.Білак для Tyachiv.com.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp