Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Влада Ужгорода підписала угоду про партнерство у рамках Програми розвитку ООН (ФОТО)

18 травня 2015 р., 12:34

Урочисте підписання відбулося сьогодні,18 травня.

Сьогодні, 18 травня в облраді за участі голови облради Володимира Чубірка відбулася церемонія підписання Угоди про партнерство між Програмою розвитку ООН та міською радою міста Ужгорода, яку скріпив підписом міський голова Віктор Погорєлов та завірила Координатора Закарпатського ОПВ Марії Йовбак.

 

Угоду підписано в рамках реалізації нового компоненту розвитку міст Проекту ЄС \ ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) у Закарпатській області.

У Ужгороді, в рамках нового компоненту Проекту МРГ, організації місцевих громад у партнерстві з органами місцевого самоврядування та ПРООН спільно вирішуватимуть питання місцевого розвитку, сприятимуть становленню «ефективного власника житла», поширюватимуть методи ефективного управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.

У нашій області міста Ужгород та Хуст стали партнерами Проекту ЄС \ ПРООН МРГ у рамках компоненту розвитку міст.

Завданням цього компоненту є надання допомоги громадам 24 визначених на конкурсних засадах міст, чисельністю населення 10 - 150 тисяч, Київської, Чернігівської, Житомирської, Рівненської, Полтавської, Дніпропетровської, Харківської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Донецької та Луганської областей у покращенні місцевого самоврядування та підвищенні якості послуг населенню.

Таке партнерство, на переконання голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка, сприятиме впровадженню кращих практик місцевого розвитку, орієнтованого на громаду, впровадженню сучасних методів і принципів муніципального управління, реформуванню відносин та підвищенню енергоефективності в житловому секторі

У рамках компоненту розвитку міст, МРГ планує реалізувати не менше 300 мікропроектів, а у 15 містах - сприяти впровадженню інноваційних практик у муніципальному управлінні.

Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) з 2008 року активно діє по всій території України. Понад 2.6 мільйони людей у понад 2000 сіл покращили своє життя через реалізацію мікропроектів через реалізацію понад 2,5тисяч місцевих ініціатив.

Проект фінансується Європейським Союзом, співфінансується та впроваджується ПРООН.

Прес-служба облради


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp