Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нові тарифи на газ і тепло завищені та корупційні, — робоча група

18 травня 2015 р., 19:46

Ось такі результати роботи депутатської групи

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко на погоджувальній раді повідомила, що закінчила роботу депутатська група з вивчення обґрунтованості встановлення нових тарифів на газ, тепло, гарячу воду. За її словами, загальний висновок зі звіту робочої групи – встановлені ціни та тарифи на енергоносії і комунальні послуги є завищеними, необґрунтованими і потребують додаткового корегування.

«Роздірбна ціна на газ — 7 188 гривень за тисячу кубометрів для населння — за оцінкою робочої групи є завищена», — сказала Тимошенко.

Окрім того, робоча група підтвердила, що обсяг споживання газу та теплової енергії є завищеним, що вплинуло на тарифи, і має бути переглянуто. Також за висновком робочої групи, на тарифи на газ списали виробничо-технологічні втрати, і це вплинуло на тарифи.

Тимошенко також відзначила, що людям продають газ низької якості, за який вимагають європейські ціни.

Лідер фракції «Батьківщини» запевнила, що в Україні є наявність профіциту ресурсу газу власного видобутку для задоволення потреб населення. «Газу українського видобутку не просто достатньо, щоб забезпечити ним населення, а його навіть більш аніж достатньо», — заявила Тимошенко.

За її словами, у деяких районах, областях і містах утричі завищено норматив споживання тепла, а також у тариф закладено ренту за газ.

Тимошенко закликала ухвалити нинішнього тижня законопроекти про впорядкування тарифоутворення і про скасування рентної плати на газ. Лідер «Батьківщини» запропонувала після погоджувальної ради зібрати раду коаліції і розпочати вівторок із розгляду цього питання.

«У цих тарифах закладена фундаментальна корупційна складова», — запевнила Юлія Тимошенко.

Фракція «Батьківщина» також наполягає нинішнього пленарного тижня розглянути і прийняти законопроекти про індексації пенсій та зарплат та про скасування податку з пенсій. За словами Ю. Тимошенко, за перший квартал 2015 року перевиконання державного бюджету становить більш як на півтора мільярди гривень.

Голос України


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp