Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українці кинулися скуповувати липові паспорти ЄС

19 травня 2015 р., 18:02

Криза змушує українців виїжджати з країни з кінцями - тепер виріс попит не тільки на паспорти країн Євросоюзу, а й на європейські водійські права і коди.

Криза змушує українців виїжджати з країни з кінцями - тепер виріс попит не тільки на паспорти країн Євросоюзу, а й на європейські водійські права і коди.У фірмах-посередниках кажуть, що багато хто не планують повертатися, тому їдуть разом з рухомим майном. Клієнтам пропонують видати повний набір документів, включаючи і прописку. Ціна питання - до 7 тисяч євро. Правда, юристи попереджають: якщо брехня розкриється, то замість життя за кордоном може світити термін.

Знайдуть коріння, навіть якщо їх немає

На порталі безкоштовних оголошень OLX пропозиції оформити громадянство в ЄС - в топі. Під виглядом клієнта дзвонимо посереднику, який обіцяє зробити будь-якого громадянином Словаччини, Болгарії або Чехії на підставі кровного споріднення, оформивши йому паспорт, права та ідентифікаційний код жителя .
“«Громадянство буде оформлено через центральний архів рішенням Судової комісії міграційного комітету, - запевняють нас у слухавці. - Від вас вимагається пакет потрібних документів та внесення передоплати - половина суми. Останнє ви оплачуєте вже після отримання паспорта».

На уточнююче запитання, що в жодній з цих країн у нас родичів точно немає, співрозмовник відповів, що це не проблема: «Для цього ми й існуємо. Коріння у вас будуть! Це вже наша турбота ». Ціна питання - 7000 євро, а зробити всі документи обіцяють протягом 30-50 діб.
‘«Якщо раніше попит був на паспорти ЄС, то тепер він виріс в два рази, і вимагають відразу оформити водійські права і коди. Мовляв, назад не повернемося, будемо відразу там і працювати, і жити. Деякі збираються використовувати свої авто для роботи: перевозити вантажі, для таксі», - розповів менеджер іншої посередницької фірми Андрій К.

За словами контент-менеджера порталу rabota.ua Тетяни Пашки, попит на роботу за кордоном великий, а тим більше зараз, до літа.
‘«Йде сезонний бум. Традиційно найбільше пропозицій від Польщі, на другому місці німці», - говорить Пашкіна.

«Обман може випливти в будь-який момент»
‘Юристи до подібних пропозицій отримання документів ставляться насторожено. «Якщо вам сказали, що знайдуть родинне коріння, навіть якщо у вас його немає, то це 100% означає підробку документів, - упевнений юрист Роман Марченко. - Тобто це означає липові підписи в архівах, липові довідки і т. Д. Ну і потрібно розуміти, що якщо стоїть питання про передоплату, то є ризик, що все зірветься на півдорозі, і вас просто обдурять».

За словами Марченка, Румунія популярна тим, що при отриманні румунського громадянства, необов'язково відмовлятися від першого. А політика в наданні громадянства іноземцям в цій країні дуже лояльна.
‘«Тому шахраї і беруть Румунію - там дійсно все оформити набагато простіше. Але тим не менш, підробка документів кримінально карна і в тій же Румунії. А спливти це може в будь-який момент - як і під час отримання громадянства, так і після, коли ви вже будете жити там і ні про що не будете підозрювати», - стверджує експерт.

Вісті


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp