Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна припиняє військо-технічну співпрацю з Росією

20 травня 2015 р., 13:47

Угода про співпрацю була підписана 12 років тому

Про таке рішення повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 20 травня.

"Колись була така угода між Україною і Російською Федерацією – вона була підписана 26 травня 1993 року – про військово-технічне співробітництво. Кабінет міністрів України приймає рішення про припинення дії цієї угоди", - заявив він.

"Російська Федерація є державою-агресором, Російська Федерація незаконно анексувала Крим, Російська Федерація здійснила військову інтервенцію на територію Донецької й Луганської областей, Російська Федерація становить небезпеку для української держави і її територіальної цілісності", - пояснив Яценюк.

"І тому угода про військово-технічне співробітництво з Росією розривається Кабінетом міністрів України", - наголосив він.

Як відомо, Росія вторглася у Крим у лютому 2014 року й остаточно анексувала його у березні того року, паралельно розпочавши агресію на сході України та намагаючись розхитати ситуацію на півдні і півночі (Одеська, Херсонська, Миколаївська, Харківська області). Частина Донбасу зараз перебуває під контролем проросійських бойовиків, яких фінансує й споряджає Росія, та кадрових військових РФ.

"Українська правда"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp