Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Закарпатгаз" іде на поступки споживачам

20 травня 2015 р., 21:40

Щодо реєстрації котлів та встановлення безкоштовних лічильників

На прес-конференції очільника товариства, яка відбулася в Закарпатській ОДА 15 травня, журналісти - а в їх особі й споживачі блакитного палива в регіоні - отримали ряд обіцянок щодо змін у роботі товариства, спрямованих на вирішення найактуальніших наразі проблем.

Головна з них стосується незареєстрованих газових котлів, якими досі користуються майже 7 тисяч абонентів регіону. З огляду на різке підвищення ціни на газ для населення, «Закарпатгаз», вже оформивши понад 13 тисяч котлів, сьогодні пішов на плановий збиток, але назустріч споживачу. Вирішено прийняти такі котли в експлуатацію. З понеділка також діють обіцяні на цю послугу розцінки. За умови наявності котла без будь-якої документації проводитиметься обстеження його на відповідність правилам безпеки та державним будівельним нормам. Якщо не буде виявлено порушень, виготовиться технічний проект і офіційно запуститься газ. Це обійдеться споживачу у 347,73 гривні. Якщо ж абонент свого часу зупинився в оформленні опалювального приладу на виготовлених техумовах та проекті, представник «Закарпатгазу» огляне обладнання і здійснить запуск газу. Ця процедура вартуватиме трохи більше 33 гривень. За умови ж невідповідності газопостачальної системи нормам, споживачам доведеться сплатити ті ж 347 гривень за оформлення документів та запуск газу плюс повна (реальна) вартість будівельно-монтажних робіт.

Зроблено певні кроки й для вирішення лічильникової проблеми, адже Закон України « Про забезпечення комерційного обліку природного газу» передбачає, що газовими лічильниками до 1 січня 2016 року повинні бути забезпечені всі абоненти. Вчора на своєму сайті ПАТ «Закарпатгаз» розмістив графік встановлення лічильників споживачам товариства на 2015 рік. До кінця поточного року безкоштовно встановлюватимуться лічильники абонентам, які експлуатують газові водонагрівачі (колонки) та газові плити, адже з 1 січня 2016 року газопостачання таких пристроїв без засобів обліку буде заборонено. Що ж стосується помешкань, в які газ подається виключно на газові плити, то через нестачу коштів у поточному році лічильники в них встановлюватимуться виключно іншими підприємствами, що мають необхідні дозволи та ліцензії на проведення зазначених робіт, та за власні кошти споживачів.

З метою поліпшення обслуговування абонентів ПАТ «Закарпатгаз» також змінив графік роботи сервісних центрів з газифікації та абонентських служб. Тепер вони працюватимуть щобудня з 8.00 до 18.00, без обідньої перерви, надаючи вичерпні консультації споживачам та сприяючи вирішенню наявних проблем.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp