Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці подолали 150 кілометрів бурхливою Тисою (Фото)

21 травня 2015 р., 16:10

Навіть прикордонники дали дозвіл на проходження прикордонною частиною ріки

Водний туризм – це один з видів спортивного туризму, що може здолати маршрут, який пролягає по водній поверхні. Водний туризм – це не лише активний відпочинок і спорт, але і ціла пригода, подолання природних перешкод, зумовлені бурхливою течією та рельєфом водойми.

З 29 квітня по 4 травня 2015 року Закарпатський центр туризму провів водний туристський похід I категорії складності, по найбурхливішій водній артерії Закарпаття річці Тиса. Участь у поході прийняли гуртківці ЗЦТКЕСУМ у кількості 18 осіб, з яких вісім – учні загальноосвітніх навчальних закладів, керівники Левінець М.М. та Медведєв В.В., а також семеро студентів Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, керівник Свирид Д.В. Учасники водного походу подолали шлях довжиною понад 150 км бурхливими порогами та потоками. Маршрут походу був прокладений річками Чорна Тиса та Тиса. Починали сплав від с. Кваси на р. Чорна Тиса, далі, біля с. Богдан, учасники походу входили у фарватер річки Тиса. Завдячуючи співпраці із Закарпатським прикордонним загоном, було отримано дозвіл на проходження річкою Тисою через прикордонну смугу від с. Ділове до м. Тячів. Саме це і дало змогу гуртківцям Закарпатського центру туризму здійснити спортивний категорійний похід по найбільшій водній артерії нашого краю. Закінчився похід біля с. Теково на Виноградівщині.

{g}

На відміну від пішохідного або лижного туризму, водний технічно більш складний. Навіть у найпростішому поході турист повинен вміти зібрати (або побудувати), а в разі необхідності і відремонтувати судно, правильно упакувати, розмістити і захистити від води продовольство і спорядження. Він повинен уміти сідати і сходити з судна, правильно гребти і керувати ним, підходити до берега і відчалювати від нього. Турист-водник повинен добре знати перешкоди, що зустрічаються на річці, і вміти легко розрізнити їх, знати способи подолання цих перешкод і вміти ними користуватися. Турист-водник повинен знати і вміти застосовувати способи самостраховки, взаємної страховки і надавати першу допомогу. Всі ці знання накопичуються в результаті поступового переходу від простих до більш складних походів. Спортивний водний туризм, як всякий вид спорту, вимагає постійних тренувань для підтримки високого рівня як загальної, так і спеціальної фізичної підготовки. Водний туризм – це екстрім, романтика подорожей і справжніх пригод, які просто необхідно відчути самому!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp