Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Великому Березному знайшли рецепт від безробіття

22 травня 2015 р., 14:58

Закарпаття - чудовий край, який славиться своєю природою та незвіданими куточками. Його красою можна не тільки милуватись, у гармонії з нею можна заробляти

У районному центрі зайнтості відбувся семінар «Сільський зелений туризм – реальний засіб самозайнятості». Тема, яку фахово висвітлила провідний спеціаліст відділу активного сприяння безробітним Галина Шаранич, зацікавила багатьох безробітних та незайнятих жителів Великоберезнянщини.

Виступаюча розкрила основні поняття у сфері сільського зеленого туризму, зв’язок даного виду туризму із сільським господарством, історію його розвитку, його місцем у сучасному туристичному бізнесі, сучасний стан сільського зеленого туризму в Україні. Учасники семінарського заняття були ознайомлені із законодавчими аспектами, пов’язаними із започаткуванням та розвитком матеріальної бази зеленого туризму

Галина Шаранич передусім висвітлила питання суті зеленого туризму. Вона відзначила, що у класичному визначенні - це відпочинок на лоні природи. При цьому, існує безліч різновидів і видів цього самого зеленого туризму, починаючи від традиційного відпочинку в сільських будинках до екстремального відпочинку з гірськими велосипедами. Така різноманітність видів і можливостей в зеленому туризмі, в кінцевому результаті, визначає його привабливість для створення такого виду бізнесу.
Б
уло розкрито також питання, з чого починається зелений туризм. Він починається з невеликого будиночка в селі, при цьому залежно від самого туру цілком реально розпочати власний бізнес у селі з нуля у найбільш невибагливому і старенькому будинку, головне при організації такої справи правильно і правдиво розписати всі умови. Отже, організація відпочинку в агрооселях – це послуга, до складу якої можуть входити: надання в користування відпочиваючим кімнат, харчування стравами місцевої кухні, ознайомлення з підсобним господарством, природними, рекреаційними, історико-архітектурними, культурно-побутовими особливостями місцевості тощо.

Кожний учасник семінару отримав методичні рекомендації щодо започаткування популярного в сучасному туристичному бізнесі виду підприємництва, а також ручку та блокнот для записів. Учасники семінару задавали багато питань, а ті, хто особливо зацікавився, обмінювались контактними номерами телефонів для подальшої співпраці. Тому, що безробітні, для яких не знайшлося на ринку праці підходящої роботи, можуть отримати гроші від служби зайнятості і відкрити власний бізнес в тому числі і для організації сільського зеленого туризму. Тільки ці кошти не видають усім бажаючим.

Фахівці служби зайнятості сподіваються зробити внесок у розвиток підприємництва і спільно з іншими соціальними партнерами безробітних навчать складати бізнес-плани, допоможуть здобути необхідні для функціонування зелених садиб професії та за наявності коштів у Фонді загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття виплатять одноразово допомогу з безробіття для започаткування популярної власної справи.

Отже, якщо ви є безробітними, проживаєте в сільській місцевості, маєте власну оселю і бажаєте організувати власну справу ? звертайтесь у районний центр зайнятості і наші спеціалісти радо вам допоможуть.

Великоберезнянська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp