Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Берегівщині впроваджуватимуть українсько-угорський протипаводковий захист

23 травня 2015 р., 12:00

Закарпаття налагоджує співпрацю з угорщиною

Закарпатська область та Саболч-Сатмар-Березька область Угорщини підписали програму розвитку співробітництва.

 

Сьогодні в угорському Берегдароці відбувся День Саболч-Сатмар-Березької області. Святкували його всім краєм. Така форма зустрічі керівників, депутатів області, громадськості, на яку традиційно запрошуються регіони – партнери з інших країн, проводиться не вперше. Місце зустрічі вибирають таким чином, щоб підтримати той населений пункт, де впродовж року відбуваються позитивні зміни. Цього ж дня було підписано програму розвитку співробітництва Закарпатської області та області Саболч-Сатмар-Берег на2015 -2016 роки.

Серед запрошених була й делегація від Закарпаття, яку очолив голова облради Володимир Чубірко. У складі делегації: голова асоціації голів райрад, голова Ужгородської райради Михайло Фединець, радник голови облради Юдіта Євчак, Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі та інші.

Урочистості розпочалися у реформатській церкві з виконання Гімну Угорщини та екуменічного богослужіння.
Після літургії з привітанням виступили мер Берегдароца Дьордь Палінкаш, Державний секретар з питань АПК та регіонального розвитку Канцелярії Прем’єр-міністра Угорщини Кіш Міклош Жолт, заступник голови Саболч-Сатмар-Берегської області Ендре Борочі.

Після чого голова Саболч-Сатмар-Берегської області Оскар Шестак виконав приємну місію і вручив відзнаки кращим фахівцям агропромислового-комплексу, освітянам, медикам, митцям за вагомий вклад у розвиток краю.
Із заключним словом до присутніх звернувся депутат парламенту Угорщини Аттіла Тілкі.

Також голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та керівник загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскар Шестак підписали програму розвитку співробітництва Закарпатської області та області Саболч-Сатмар-Берег на2015 -2016 роки.

Документом передбачено, що сторони ініціюватимуть перед Міжурядовою українсько-угорською спільною комісією з питань економічного співробітництва та Українсько-Угорською міжурядовою змішаною комісією з питань транскордонного та прикордонного співробітництва затвердження планів та проектів з розбудови мережі пунктів пропуску на українсько-угорській ділянці кордону.

Також сторони сприятимуть створенню Координаційної ради з числа представників агенцій регіонального розвитку двох областей з метою підготовки та узгодження пріоритетних проектів, що підтримуються Європейським Союзом в період2014–2020 років. Документом передбачено, що сторони сприятимуть здійсненню заходів і реалізації проектів щодо продовження робіт із протипаводкового захисту у відповідності із «Спільною українсько-угорською протипаводковою програмою розвитку басейну Верхньої Тиси», та очистки вод прикордонних регіонів, зокрема щодо:

а) посилення та підвищення дамби на правому березі річки Тиса між селами Вари і Бадалово та на лівому – між смт. Вилок і Королево (Україна);
б) будівництва акумулюючих польдерів між сс. Вари – Четфалва та між смт. Вилок – с. Тисобикень (Україна);
в) впровадження селективного методу збору та утилізації твердих побутових відходів у населених пунктах прикордонних районів двох областей;
г) реконструкції очисних споруд, каналізаційно-насосних станцій та впровадження системи очистки питної води м. Чоп Закарпатської області (виготовлення проекту);
д) застосування інноваційних технологій сталого лісового господарства в басейні річки Тиса.
Після чого на всіх гостей свята чекала розгорнута культурна програма, святкове прийняття та спілкування у теплій, дружній атмосфері.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp