Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти УжНУ святкували День українсько-угорської дружби (ФОТО)

23 травня 2015 р., 16:41

Дійство відбулося 21 травня

На День українсько-угорської дружби 21 травня до студентів УжНУ завітав консул Генерального консульства Угорщини Балог Денеш. На території гуртожитку № 4 встановили сцену, поруч із якою варили справжній угорський боґрач, а ввечері показували фаєр-шоу. Свято організував профком студентів УжНУ спільно із Закарпатським угорськомовним товариством студентів і молодих дослідників.

 

Програма включала також змагання з футболу, фітнесу, стречингу. Всі охочі могли спробувати навчитися танцювати зумбу – своєрідний танець, що включає латинські й світові ритми. Кілька гарних речей на сцені неподалік гуртожитку зіграв оркестр Ужгородського державного музучилища імені Д. Задора. До музичної програми долучилися й студенти: виконували різні композиції, а також танцювали.

Консул Генерального консульства Угорщини Балог Денеш зауважує, що між Україною й Угорщиною є хороші дипломатичні стосунки. Це підтверджує робота консульств в обох державах. Крім того, консульство матеріально підтримало проведення Дня українсько-угорської дружби. Пан Балог Денеш жартівливо зауважив, що навіть в боґрачі можна відчути смак Угорщини і сприяння консульства.

Дипломат привіз із собою ознайомчу літературу угорською, українською та російською мовами, яку міг безкоштовно взяти всяк охочий. На святі також представили літературу від університету Ференца Ракоці.

День українсько-угорської дружби провели вперше, однак не востаннє. Свято організували, аби продемонструвати, що в час, коли один із сусідів України став її ворогом, на Закарпатті спокійно живуть, навчаються та відпочивають представники багатьох культур і національностей. «Такі заходи дозволяють ще більше зблизити наших інтернаціональних студентів. Оскільки такий формат спілкування всім дуже сподобався, профком студентів має намір і надалі влаштовувати такі акції», – зауважив голова профкому студентів УжНУ Ростислав Головчанський.

Голова Закарпатського угорськомовного товариства студентів і молодих дослідників Атілла Горват зауважує, що такі свята вони організовують щорічно, і в угорськомовних студентів культурно-масові заходи тривають цілий тиждень. Цього року День українсько-угорської дружби перетворили на своєрідний фестиваль, адже відзначати його почали з понеділка, однак спільно з українськими студентами свято тривало лише один день. Голова товариства також зауважив, що такі заходи спрямовані й на те, щоб молодь залишалася в Україні після навчання.

Завершилося дійство масштабним фаєр-шоу, а також дискотекою. Відтак завдяки Дню українсько-угорської дружби студенти мали змогу розважитися у себе ж під вікнами, а також завести міцну дружбу зі своїми угорськомовними колегами.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp