Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Той, хто воював, найбільше бажає миру". В Ужгороді представили фільм про українських героїв-"кіборгів" (ФОТО)

25 травня 2015 р., 13:12

Прем’єра відбулася сьогодні, 25 травня

Документальну стрічку "Аеропорт. Той день" представили студентам, громадськості та військовим у понеділок, 25 травня у головному виші краю – УжНУ. Це фільм про битву за Донецький аеропорт, про подвиг вояків, діяльність волонтерів та підтримку народу, про перемогу патріотизму і духу.
Представляв картину повній залі глядачів ректор УжНУ Володимир Смоланка, який після виконання державного гімну привітав присутніх з подією.

 

Голова Закарпатської ОДА, котрий був присутній на показі, не лише акцентував на тому героїзмі, який щодня демонструють наші військові на Сході, а й звернувся до присутніх з проханням. "Прошу вас, дорогі закарпатці, коли бачите військового – не ганьбіться підійти до нього, потиснути руку і подякувати за те, що обороняє державу, за те, що стоїть за нас. Маємо бути вдячні, маємо підтримувати, маємо бути єдині – з цим і переможемо", - сказав Василь Губаль. До слова, керівник області готує подання на всіх закарпатських "кіборгів" для відзначення їх державним нагородами.
На показі був присутній і особливий гість – учасник оборони Донецького аеропорту та інших боїв на передовій, закарпатський "кіборг" Роман Трубін. 

Вітаючи його в залі, Володимир Смоланка назвав вояку і за позивним – "Вінні Пух", чим викликав усмішки в залі, й акцентував – гумор в тому числі допомагає нашим оборонцям триматися в найважчі часи. Роман розповів про участь в обороні аеропорту, котру брав уже в пізніший від зйомок фільму час. Зокрема, відмітив злагодженість різних формувань, які взаємодіяли в захисті стратегічного об’єкта, та мужність у тому числі і закарпатців, разом з якими воював на легендарній вишці ДАПу. Роман акцентував на патріотичному дусі та бойовому братерстві, котрі панують в оборонців. "Відверто кажучи, не знаю, як ще довго триватимуть ці події, але переконаний, що українці, в тому числі закарпатці, готові обстоювати свою країну – воювати за неї, і, повірте, за цей час військо навчилося це робити", - сказав наш "кіборг".

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp