Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Василь Губаль вислухав стурбованих жінок

25 травня 2015 р., 20:13

Мешканок Воловеччини турбує

Про це очільник краю повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці":

Зустрічав сьогодні в себе актив Воловецького району. Прийшли жінки – переймаються фінансовим забезпеченням соціальної сфери, в першу чергу це медики. Розмова вийшла непростою. Адже гірські райони зараз дійсно потерпають від бюджетної нестачі – грошей бракує навіть на захищені статті бюджету. Спілкувалися відверто.

Ситуація непроста, але прагнемо її вирішувати. Мова про розподіл як ресурсів місцевого бюджету, складна і допомога обласного, а також і про субвенції з державного. Маємо розподілити так, аби подбати про всю соціальну сферу – і школи, і садочки, і ФАПи та амбулаторії і лікарні, тощо. І, повірте, в цих складних умовах обласна влада робить все, аби кожен із закарпатців отримав зароблене. Звернувся до жінок ще й з таким: дуже б не хотілося, аби райони просили гроші в області. Зараз держава дає закони й інструменти, аби громади могли заробляти на місцях. Це фінансова децентралізація, й треба використовувати всі ресурси. Громади мають навчитися заробляти.
До прикладу, Воловецький район декларує, що зібрали за минулий сезон 20 тон яфин. А реально - більше як 500 тон. 

В бюджет дістали 20 тисяч, а могли – мінімум 10 мільйонів. Звісно, мова аж ніяк не йде про те, аби платили люди. А от заготівельник повинен дати кошти в скарбницю громади. Звісно, ніхто не каже, що держава нічого не даватиме. 

Але й хазяйнувати потрібно. Ресурси – є. До речі, також вели мову про потребу оптимізації. Безперечно, не повинно бути скорочень там, де якісно працюють заклади, де є фахівці, де є розвиток справи і громади. Але якщо ФАП чи клуб відчиняє двері не для людей, а лише за тим, щоби комусь зберегти конкретне робоче місце – маємо скорочувати, в таких ми зараз умовах…
Після тривалого обговорення бюджетних справ Воловеччини, домовилися спільно з районом і обласною владою шукати можливості забезпечити потрібне. Водночас про проблеми з бюджетами гірських місцевостей знову звертаюся і в Міністерство фінансів, і до Верховної Ради. Адже справи дійсно непрості. А жінкам дякую за те, що переймаються районом, його справами і проблемами!


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp