Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Школярі перевтілилися у рятувальників (ФОТО)

27 травня 2015 р., 14:30

Вони гасили пожежу.

26 травня у Чинадіївському дитячому будинку-інтернаті, що на Мукачівщині, рятувальники організували урок безпеки в рамках Тижня знань з основ БЖД. У ньому взяли участь близько 80 дітей і весь педагогічний колектив навчального закладу. Захід був спрямований на те, аби навчити школярів не панікувати при виникненні надзвичайних ситуацій, а діяти злагоджено й оперативно. У такому випадку під час пожежі або іншого лиха можна уникнути жертв серед дітей.

 

Спочатку пролунав сигнал тривоги, який сповістив про пожежу в навчальному закладі. Учні та вчителі оперативно покинули класні приміщення й зібралися на шкільному подвір’ї. Евакуація тривала недовго – близько 3 хвилин. Після цього мукачівські рятувальники вчили дітей користуватися первинними засобами пожежогасіння. Аби краще засвоїти здобуті знання, найстарші школярі за допомогою вогнегасника самотужки ліквідували умовне загорання. Крім цього, медсестри інтернату провели для дітей майстер-клас із надання першої долікарської допомоги.

Насамкінець бійці ДСНС продемонстрували учням комплектацію пожежно-рятувальної машини. Зокрема, школярам розповіли, для чого потрібні засоби захисту органів дихання, і показали, як ними користуватися. Також дітям дали можливість приміряти на себе протигази. Разом із тим, молодь оглянула гідравлічні ножиці, бензоріз та інше спорядження вогнеборців. Це неабияк зацікавило дітлахів, які ставили рятувальникам чимало запитань й охоче фотографувалися на фоні пожежного автомобіля.

У ДСНС України у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp