Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Завдяки чехам "Ялинка" у Хусті тепер оновлена (ФОТО)

27 травня 2015 р., 15:41

Урочисте відкриття його відбулося сьогодні, 27 травня

Сьогодні в Хусті відбулася урочиста церемонія здача в експлуатацію дитсадка №8 «Ялиночка». Тут два роки тривала реконструкцію закладу. Для цього проекту кошти виділені з обласного та міського бюджетів, а також Парбудіцького краю Чеської республіки. 

 

Пардубіцький край взяв участь у реалізації спільного інвестиційного проекту – реконструкції дошкільного навчального закладу №8 «Ялиночка» м. Хуст з добудовою приміщення та заміною вікон і дверей, на що край виділив 330 тисяч корун. Загальна кошторисна вартість реконструкції склала 762 тисячі гривень.

Реалізацію проекту забезпечено фінансово: з обласного бюджету - 250 тисяч гривень, бюджету міста Хуст – 260 тисяч гривень та благодійного фонду "Visa" - за кошти Пардубіцького краю - 330 тисяч корун

На урочисту події прибули делегації Пардубіцького краю на чолі з гетьманом Мартіном Нетоліцки, головою Пряшівського самоврядного краю Петером Худіком . Область представляв перший заступник голови обласної ради Михайло Попович.
Заклад був відкритий у 1965 році. Він може прийняти 100 діток.
Функціонує 5 груп, з них 1 група – для дітей раннього і 4 групи – для дітей дошкільного віку. Тут працює

13 педагогів, 10 вихователів, музичний керівник та педагог.
Завдяки інвестиціям тут вдалося облаштувати систему опалення, водопостачання та водовідведення, замінити вікна та двері на металопластикові, добудувати приміщення, відкрито нову дошкільну групу.
Мартін Нетоліцкі зазначив, що заклад після реконструкції не впізнати і висловив задоволення тим, як виконані роботи.

«Із Закарпаттям почали співпрацювати нещодавно, але можу зазначити – це партнерство ефективне. Ми підтримуємо вас, адже знаємо, що нині переживаєте складні часи. Такі проекти – частка Європи у вашому краї. Ми і надалі хочемо інвестувати в соціальну сферу краю», - зазначив гетьман Парбудіцького краю.

Михайло Попович насамперед подякував чеським партнерам за те, що допомогли з оновленням дитсадка. «Наші добрі відносини проектуються на такі заклади. Ми в першу чергу допомагаємо соціальним закладам. І в області вже не один садок відновлений завдяки європейським інвестиціям. Впевнений, що таких проектів ще буде чимало зроблено для закарпатської громади», - вважає перший заступник голови облради

Прес-служба облради



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp