Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тарифне шоу в Закарпатській облраді: тарифи "зупинити і припинити", Яценюка звільнити

28 травня 2015 р., 11:31

Депутати звернулися до керівництва країни з вимогою відмінити високі тарифи на комунпослуги

Під час обговорення питання високих тарифів на комунальні послуги під час сесії обласної ради Закарпаття попри озвучену одностайність у думках щодо зависоких тарифів на комунальні послуги депутати і представники закарпатського «тарифного майдану» тривалий час не могли дійти спільного рішення щодо тексту звернення депутатів облради до керівництва країни, за яке мав проголосувати депкорпус.



Активісти спочатку вимагали все «відмінити і зупинити», пропонували навіть висловити недовіру Яценюку. Але врешті якось дійшли згоди щодо тексту звернення.

У більш-менш зважений варіант, який запропонував апарат облради, активісти вимагали внести вимогу припинити дію 2-х постанов НКРЕ про підвищення тарифів, ввести мораторій на зростання тарифів, встановити тарифи на рівні, який зможе витримати український споживач (на рівні не вище 20 % доходу сім’ї, як в Європі) і повідомити владу Києва про те, що громада попередила, що в разі відсутності реакції на звернення залишає за собою право на радикальні дії.

Дехто з депутатів зауважував, що «ми, як депутати облради не маємо повноважень зупиняти дію нормативних документів, які не приймали». Але така позиція громаді геть не сподобалася.

Цікаво, що депутати «на радикальні дії» довго не погоджувалися, і зрештою зійшлися на формулюванні «громада попередила, що в разі неприйняття ніяких рішень у відповідь на наше звернення залишає за собою право на радикальні дії».



Час Закарпаття



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp