Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатті діятиме програма підтримки бійців АТО та родичів загиблих

28 травня 2015 р., 12:52

Депутатам та меценатам пропонуватимуть шефство над сім’ями загиблих військовослужбовців

Депутатським корпусом затверджено комплексну програму на 2015 – 2017 роки щодо соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих.

Про це повідомили у прес-службі облради.

Програма – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, психологічної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам’яті загиблих героїв.

Програма на сьогодні є надзвичайно актуальною та потребує залучення фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів. В рамках програми заплановано надавати одноразову грошову допомогу учасникам антитерористичної операції, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), сім’ям загиблих мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції; додаткові пільги, крім передбачених законодавством. Також передбачено надання учасникам АТО та членам їх сімей, у тому числі членам сімей загиблих учасників АТО, комплексних медичних, психологічних та соціальних послуг; забезпечувати потреби у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров’я учасників АТО, у тому числі шляхом залучення обласних лікувально-санаторних закладів, денних стаціонарів.
На момент розроблення програми в Закарпатській області нараховувалося 63 загиблих учасників АТО, понад 200 поранених. Члени сімей загиблих та члени сімей інвалідів потребують фінансової допомоги, деякі з них – поліпшення житлових умов, а також психологічної підтримки.

Програмою передбачено утворити інформаційно-консультативний центр для надання допомоги військовослужбовцям, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей, членам сімей загиблих учасників АТО, надання їм відповідних послуг за принципом „єдиного вікна”, а також соціальних та медичних послуг із виїздом у місця проживання демобілізованих військовослужбовців і запровадження роботи телефонної „гарячої лінії».

При обласних лікувальних закладах будуть створені пункти надання психологічної допомоги сім’ям загиблих та учасникам АТО.

Також буде створено робочі групи для вирішення проблемних питань учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та сімей загиблих військовослужбовців – учасників АТО, які проживають на території району, міста (із залученням спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, територіальних управлінь (відділів) центральних органів виконавчої влади, військкоматів, представників громадських організацій, волонтерів, благодійників тощо.

Депутатам різних рівнів, благодійників та меценатів пропонуватимуть взяти шефство над кожною сім’єю загиблого учасника АТО.

І цього року, згідно програми влада надаватиме одноразову матеріальну допомогу учасникам антитерористичної операції, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), сім’ям загиблих мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції.

Діти загиблих учасників АТО та поранених учасників АТО, які втратили працездатність будуть забезпечені безкоштовним оздоровленням та відпочинком. Учнів 1 – 11 класів дітей загиблих учасників АТО забезпечуватимуть безкоштовним харчуванням. Ця ж категорія дітей харчуватиметься безкоштовно і в дитсадках. Студенти, чий батько загинув зоні АТО матиме право на безкоштовне навчання у вищих навчальних закладах – вартість навчання компенсуватимуть з обласного бюджету.
Програмою передбачено забезпечення позачергового санаторно-курортного лікування учасників АТО, а також відшкодування за самостійне санаторно-курортне лікування цієї категорії громадян.
Пропонується на території населених пунктів області встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дошок загиблим в АТО українським військовослужбовцям.

На реалізацію програми протягом трьох років необхідно більше 43 мільйонів.




Схожі новини

Закарпатських депутатів просять допомогти діткам з розладами аутистичного спектру
На ужгородських військових виділили більше мільйона гривень
Закарпатські обранці вноситимуть зміни до важливої програми
Як виконувалась обласна програма «Цукровий та нецукровий діабет роки» за два останні роки?
Необхідно забезпечити комплексне виконання координаційною групою Антитерористичного центру при УСБУ на Закарпатті
Які зміни вноситимуть до Регіональної програми боротьби з контрабандою, організованою злочинністю та корупцією
Як виконувалась регіональна програма з розвитку земельних відносин
Розглянуть зміни до програми, яка направлена на підтримку фізичного та психологічного стану майже півтисячі дітей
На розгляд та затвердження закарпатських депутатів вноситься Антикорупційна програма
Депутати облради прийматимуть Комплексну соціально-економічну програму

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp