Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті пролунав останній дзвоник (ФОТО)

29 травня 2015 р., 13:20

Влада краю не залишилася осторонь урочистостей

В школах області сьогодні лунав останній дзвоник. Цього року перший клас закінчують 17160 учнів, майже 14 тисяч дев’ятикласників отримають свідоцтва про базову загальну середню освіту, а для понад дев’яти тисяч одинадцятикласників шкільний дзвінок пролунає востаннє. 395 із них за результатами навчання у старшій школі будуть нагороджені золотими та срібними медалями. Загалом, на сьогодні у Закарпатській області функціонують 669 шкіл. 

 

Серед школярів області цього року область має 34 переможців IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та 13 – ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.
Цього року обласна рада виділила на розвиток освіти майже 80 мільйонів гривень. Більше 33 мільйонів виділено на переведення шкіл на альтернативні види опалення. Коштом обласного бюджету цього навчального року придбано 300 комплектів парт, до 1 вересня 2015 року передбачено придбати ще 150.

 

Цього дня депутати обласної ради взяли участь у святкових заходах в навчальних закладах краю. Так, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко побував в Ужгородській спеціалізованій загальноосвітній школі І ступеня № 1 з поглибленим вивчення англійської мови,спеціалізований НВК з поглибленим вивченням іноземних мов «Пролісок» та в Ужгородській загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернаті з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради.
Володимир Чубірко щиро вітав випускників закладів та бажав їм насамперед мирного неба та успіхів на життєвому шляху.

«Перед вами нелегка, відповідальна дорога. Щиро радий вітати вас із цим святом. Знаю, що школярі Ужгорода долучалися до благодійних акцій з підтримки наших військових. Знаю, що ви їм надсилали малюнки, морально підтримували їх. Бажаю вам, щоб ви зростали патріотами, любили рідне Закарпаття, трудилися на його благо», - звернувся до випускників голова ради.
Школярі отримали подарунки. Керівництво НВК «Пролісок» - золоту медаль від міносвіти.

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp