Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Школярі Тячівщини кожного дня ризикували своїм життям

9 квітня 2014 р., 16:40

За результатами розгляду внесеного прокуратурою подання, управлінням освіти виділено кошти в розмірі 35 тис. гривень і проведено обов’язкове страхування від нещасних випадків на транспорті 2319 учнів та вчителів, яких перевозять шкільні автобуси.

Передувало цьому проведення перевірки додержання вимог Закону України «Про охорону дитинства», щодо реалізації державних та регіональних цільових програм з охорони дитинства прокуратурою Тячівського району.

Як повідомив, прокурор Тячівського району Владислав Братюк, в ході проведеної в управлінні освіти, молоді та спорту Тячівської РДА перевірки встановлено, що в порушення Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених, постановою Кабінету Міністрів України, управління освіти, молоді та спорту Тячівської РДА не забезпечило обов’язкове страхування пасажирів автобусів при здійсненні перевезень, що призводить до порушення прав дітей на життя, охорону здоров'я та освіту. Виявивши це, прокуратура негайно внесла відповідне подання, яке вже задоволене. Адже Конституція та законодавство України кожній дитині, крім іншого, гарантують право на освіту, а також на безпечні та нешкідливі умови навчання.

Саме тому, питання створення безпечних умов навчання та виховання дітей, у тому числі забезпечення санітарно-гігієнічних та протипожежних правил і норм, організація якісного харчування, медичного обслуговування, попередження травматизму, потребує постійного контролю.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp