Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Саакашвілі: Якщо Одесу захоплять, то й Грузію можуть стерти з мапи

2 червня 2015 р., 09:29

Михайло Саакашвілі відмовився від громадянства Грузії через загрозу узяття під варту в рідній країні і близькість ситуації в Одесі зі ситуацією в Грузії.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

Екс-президент Грузії раніше заявляв, що йому пропонували посаду віце-прем'єра України, але він відмовився, тому що не хотів втрачати громадянства Грузії. На запитання, що змінилося за кілька останніх місяців, Саакашвілі відповів:

"По-перше, уряд Грузії, я маю на увазі нинішню владу, висунуло проти мене звинувачення, які для всього іншого світу видаються сміховинними… Однак цілком реально, що зберігаючи грузинський паспорт, я приречений на взяття під варту в Грузії. Це тимчасова ситуація, але, позаяк, для мене це сувора реальність".

"Я змушений жити за межами Грузії через свій статус звинувачуваного, лише тому", - наголосив Саакашвілі.

Інша причина, за його словами, – "це те, що Одеса тісно пов'язана з ситуацією в Грузії".

"Якщо коли-небудь Одеса – боронь, Боже! - "паде", тоді й Грузію можуть стерти з карти – от що їх поєднує. Це так очевидно, якщо ви уважно придивитеся до геополітики регіону", - заявив Саакашвілі.

"Тому, звісно, я зважав і на грузинські інтереси, коли погодився на цю пропозицію. Це справжня лінія фронту в протистоянні Путіну, у боротьбі з корупцією й у створенні нових стандартів для України й усього регіону", - заявив він.

На думку Саакашвілі, для Росії "Одеса – це частина їхнього менталітету".

"Це частина їхньої спадщини, того, що допомагає зрозуміти їхню душу. А це ознаачє, що якщо ми почнемо домагатися успіху в Одесі й підемо у правильному напрямку, це вплине на ситуацію в Росії", - вважає новий глава Одеської ОДА.

"Я думаю, це принципова причина того, що (прем'єр-міністр РФ) Медведєв так істерично відгукнувся про моє призначення, або ж російським ЗМІ дали інструкцію атакувати мене з усіх боків. Я думаю, вони розуміють, що поставлене на карту", - додав він.

"Йдеться не стільки про мою особу; це новий шанс, новий початок для регіону, який має стратегічне значення не тільки для російських військових чи експансіоністських інтересів, але й для їхнього власного внутрішнього менталітету", - додав Саакашвілі.

Як відомо, 30 травня президент України Петро Порошенко призначив Михайла Саакашвілі головою Одеської обласної держадміністрації, видавши йому український паспорт.

Російський прем'єр Дмитро Медведєв назвав призначення Саакашвілі на посаду губернатора Одеської області "продовженням шапіто-шоу".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp