Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Рахові відкривають таємниці Карпат (ВІДЕО)

2 червня 2015 р., 10:00

Про Карпати варто знати все.

Жити в Карпатах і нічого не знати про цю унікальну гірську систему – моральний злочин, – стверджують співробітники рахівського музею “Екології гір”. Комплекс, якому вже понад два десятиліття відкриває таємниці походження Карпат, а також дає змогу дізнатися про особливості геоморфології, локальну флору та фауну і традиційний побут гірських жителів.

Майже 1000 квадратних метрів виставкової площі. Десятки діорам. Сотні експонатів порід, мінералів та предметів побуту. Музей екології гір – унікальне місце, де можна побачити, як зароджувалися Карпати, що тут росте і проживає і чим тут займалися протягом століть люди.

Екскурсію розпочали з демонстрації порід та мінералів, а також скам’янілостей морських організмів, які жили тут за сотню мільйонів років до нас. Представлений тут і макет гірської системи.

Хоч гірська система в геологічному розумінні ще навіть не “тінейджер”, її надра сповнені корисних ресурсів.

Крім цінних копалин, відома карпатська система і своїми печерами. Зокрема в музеї облаштована масштабна карстова кімната – копія камери найбільшої на Закарпатті печери “Дружба”.

Чимало подібних карстових утворень були житлом для перших карпатських поселенців – печерної людини. Достеменно відомо, що в Малій Угольці було доісторичне поселення, де знайшли знаряддя праці. Представлені в музеї і діорами побуту та господарювання вже наших часів: вівчарство, сплав лісу та гірська архітектура. Є тут і лісові експозиції, зокрема, унікальних букових пралісів.

І якщо трьох експозиційних поверхів замало, для вибагливих туристів музей пропонує відвідини тераріуму. Там можна ближче познайомитися із земноводними, які населяють ліси та схили Карпатських гір.



М-студіо

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp