Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як День захисту дітей на Воловеччині відзначили (ФОТО)

2 червня 2015 р., 12:01

Святкували вчора, 1 червня

Щороку на початку літа, 1-го червня, світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Саме в своїх нащадках батьки бачать здійснення власних мрій і сподівань, прагнуть, щоб вони росли здоровими та веселими, прославляли свої родини, рідний край. Це одне з найстаріших міжнародних свят, яке широко відзначається в Україні. Це не дивно, адже до дітей в будь-якій країні відношення однакове – як до майбутнього людей і держави.

 

Міжнародний день захисту дітей якраво і незабутньо відзначила й малеча Воловеччини. Традиційною святковою ходою центральною вулицею райцентру розпочалося свято „Щасливі діти – щасливе майбутнє”, організоване Центром позашкільної роботи і дитячої творчості. Різнобарв’ям вишиванок та різнокольорових кульок милувалися мешканці Воловця. Гімн нашої країни та різноманітні речівки супроводжували урочисту ходу, а вінчали колону жовто-блакитний та офіційний прапори Міжнародного дня захисту дітей: на зеленому тлі, який символізує зростання та гармонію, навколо знака Землі розміщені людські фігурки червоного, жовтого, синього, білого та чорного кольорів, що символізують різноманітність і терпимість, а знак Землі, розміщений в центрі, – символ нашого спільного дому. Перед районним будинком культури діти провели флеш-моб, склавши з вишитих українських рушників слово мир, що стало головним посилом та закликом від дітей до дорослих.

Привітали гомінливу дітвору, що вщерть заповнила великий зал районного будинку культури, перший заступник голови РДА Т. В. Лехман, селищний голова В. В. Панасович, начальник відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту РДА О. Ф. Косач.

День захисту дітей – це не тільки веселе свято, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі. Дорослі зобов’язані докласти всіх зусиль, щоб діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою, а в майбутньому стали хорошими батьками. Представники влади пообіцяли завжди підставляти плече педагогам і щиро подякували їм за титанічну працю у вихованні підростаючого покоління. Вітаючи малюків Воловеччини, побажали їм міцного здоров’я, наполегливості в навчанні, розвитку здібностей, творчих талантів, щасливого та мирного майбутнього. Керівники району пообіцями від імені дітей подякувати землякам, що зараз захищають кордони нашої держави на сході. Напередодні літніх канікул зичили школярам гарно та змістовно провести час, для чого докладуть усіх зусиль.

Відзнаками та грамотами цього дня нагороджували найталановитіших та найздібніших воловеччан, які домоглися відмінних успіхів у навчанні та прославили наш район далеко за межами області. Серед них учні А. Заводяк із В. Ворітської, Л. Бодак із Біласовицької, Н. Булеца з Воловецької та М. Годованець із Завадської загальноосвітніх шкіл. Нагороди переможцям районних конкурсів та змагань вручила завідуюча методичним кабінетом управління освіти, молоді та спорту РДА В. М. Соловій.

Окрім святкового концерту малеча долучилася до традиційного конкурсу малюнків для молодшої вікової групи „Моя родина”, а для старшої – „Ми діти твої, Україно!”, із завзяттям брали участь у різноманітних майстер-класах із бісероплетіння, оригамі, квілінгу, ошибани, кінзаші та ізонитки. Своїми вокальними талантами ділилися Юлія Дьорка, Вероніка Дем’ян, Олександра Лакатош, Катерина Беца, Анастасія Мигович, Юлія Фельбаба та багато інших. Хореографічними композиціями порадували колективи Завадської, Абранської, Кичірнянської загальноосвітніх шкіл. Вправною грою на саксафоні порадувала Оксана Симканич. Показ власноруч виготовлених нарядів та різноманітні номери підготували вихованці Центру позашкільної роботи та дитячої творчості. Насамкінець підбили підсумки конкурсу малюнків і нагородили їх переможців грамотами та солодкими подарунками.

Кажуть, що щаслива країна та, в якій комфортно дітям, та, що як мати пестить та леліє своїх дітей. Цього дня прозвучало безліч пісень, присвячених квітучій та барвистій Україні. Сподіватимемось, що їхній посил із закликом миру буде почуто.

В. СТОРОЖУК


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp