Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Запекла гандбольна боротьба точитиметься в Ужгороді

4 червня 2015 р., 10:41

Гра, у якій українки змагатимуться з полячками відбудеться вже цієї суботи.

6 червня о 18:30 в СК «Юність» відбудеться матч стадії плей-офф за вихід на чемпіонат світу, який пройде в Данії з 5 по 20 грудня 2015року.Стадія плей-офф складається з двох матчів – вдома та на виїзді. Переможець визначається за сумою обох матчів, враховується різниця забитих та пропущених м’ячів. Україна свій домашній поєдинок проведе в Ужгороді. Матч-відповідь пройде у Польщі, 13-14 червня.

Загалом, матчі стадії плей-офф, окрім Ужгорода, пройдуть ще у 8 містах Європи. Інші пари, що змагатимуться паралельно за вихід на чемпіонат світу: Франція – Словенія, Німеччина – Росія, Сербія-Румунія, Нідерланди-Чехія, Чорногорія – Ісландія, Австрія - Угорщина, Іспанія - Словаччина, Хорватія -Швеція.

Українські гандболістки кажуть – Ужгород для них фартове місто. Лідер української збірної Вікторія Борщенко, зізнається, що із закарпатським обласним центром у всіх гандболісток – приємні асоціації.«Коли ми їдемо в Ужгород, то відразу згадуємо, що саме тут готувалися до відбіркових матчів за вихід на Євро-2014 в Угорщині. І вибралися туди! Тому дуже розраховуємо, що і цього разу нам пощастить і це чудове європейське місто, нам допоможе».

«В Ужгороді, насправді, найкращі умови для підготовки збірної України до таких відповідальних матчів, - розповіла гравець словацької «Ювенти» Ольга Передерій, – навіть в славетній Конча-Заспі нема таких умов для тренувань команди, як тут!».

Треба визнати, що жіноча збірна з гандболу Польщі – серйозний суперник. Як і українська збірна, вона брала участь у чемпіонаті Європи в Угорщині. На відміну від України, полячки вийшли у наступну стадію турніру. А на чемпіонаті світу з гандболу у 2013 році, що проходив у Сербії, збірна Польщі вийшла у півфінал, де програла збірній Сербії.

Збірна України на міжнародному рівні грала з Польщею 6 разів. Чотири - перемагала Україна, двічі – Польща. Різниця м'ячів - також на користь України: 137 – 122.

Для Ужгорода це свято спорту знакове ще й тим, що у складі збірної України до матчу готуються і спортсменки нашого ГК «Карпати» - Яблонська, Лєзінська, Компанієць та Кільч. Очолює збірну України – ужгородець, наставник ГК «Карпати» Борис Петровський, масажист – також ужгородець - Іван Горват.

Закарпатська правда



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp