Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатським підприємцям нагадують про відпустку

4 червня 2015 р., 11:00

На час відпустки вони звільняються від сплати податків.

Літо щойно розпочалося, а частина приватних підприємців вже будують плани щодо проведення своїх відпусток, мріючи про довгоочікуваний відпочнок.
Фахівці податкової інспекції нагадують, що у відповідності до норм Податкового кодексу України, фізичні особи-підприємці, платники єдиного податку 1 та 2 групи, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку один раз на рік на час відпустки протягом одного календарного місяця.

Щоб непорушувати терміну щодо сплати авансових платежів рекомендуємо подавати до податкового органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки.


Варто також пам’ятати, що платники єдиного податку є ще й платниками ЄСВ. Чинним законодавством не передбачено пільг щодо його сплати на час відпустки. Єдиний соціальний внесок сплачується незалежно від діяльності чи фінансового стану платників податків і без перенесення термінів сплати.

З початку поточного року 108 платників єдиного податку вже скористувались таким правилом .


Сектор комунікацій ДПІ у м.Ужгороді ГУ ДФС у Закарпатській області




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp