Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Творчим дітям - творчий відпочинок (Фото)

5 червня 2015 р., 12:49

Обдарована молодь відпочине у спеціалізрованому літньому таборі

3 червня на базі Ужгородської ДМШ №1 ім.П.Чайковського відбулася підсумкова нарада директорів шкіл естетичного виховання та начальників міськрайвідділів і управлінь культури області.

В ході зустрічі учасники затверджували План організаційної та методичної роботи початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів на 2015-2016 навчальний рік, підводили підсумки участі учнів шкіл в обласних конкурсних заходах протягом навчального року, що завершився, а також обговорювали питання організації оздоровлення обдарованих дітей у спеціалізованому літньому таборі "Гармонія" на базі дитячої школи мистецтв смт.Чинадієво (Мукачівщина).

Зокрема, з підсумків участі школярів у конкурсних заходах стає очевидним, що навчальний рік для закладів естетичного виховання краю видався насиченим мистецькими змаганнями. Найбільш масові з них – конкурси виконавської майстерності, які щороку проходять серед учнів музичного, хореографічного і театрального мистецтва, а також – олімпіада з музично-теоретичних дисциплін. Поряд із тим відбулися численні виставки робіт учнів образотворчих відділів.

{g}

У вищезазначених подіях протягом 2014-2015 навчального року взяли участь 2275 учнів шкіл естетичного виховання області – це майже 16% від загальної кількості дітей, які здобувають мистецький вишкіл. Такий результат свідчить про послідовну, професійну роботу викладацьких колективів.

З метою покращення рівня педагогічної майстерності викладачів за підсумками участі учнів та учнівських колективів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області за 2014-2015 навчальний рік управлінням культури облдержадміністрації підведені підсумки і визначено рейтинг шкіл естетичного виховання.

При підрахунку балів взято до уваги показники 14 обласних конкурсів, які є обов’язковими до участі згідно з Планом організаційно-методичної роботи управління культури облдержадміністрації. Так, серед сільських шкіл найкращі результати в Ільницької, Приборжавської та Тур’я-Реметівської шкіл мистецтв, серед міських та селищних – Ужгородська ДМШ №1 ім.П.Чайковського, Мукачівська ДШМ №2, Великобичківська ДМШ та Вилоцька ДШМ.

Найактивнішою визнано Ужгородську ДШМ, яка взяла участь у всіх 14 конкурсах. Позитивно й те, що цьогоріч немає жодного закладу, який залишився б поза мистецькими змаганнями.

А вже за два тижні обдарована юнь у винагороду за результативне навчання одержить можливість якісно відпочити в спеціалізованому літньому таборі "Гармонія". Започаткований у 1993-му році, табір донині залишається родзинкою дитячого літнього відпочинку на теренах краю і навіть в Україні. Його особливість у тому, що поряд із насиченою оздоровчо-розважальною програмою, діти повноцінно охоплені творчістю і профнавчанням під наглядом досвідчених фахівців – викладачів Ужгородського державного музичного училища.

Для цьогорічного таборування управління культури облдержадміністрації скерувало 100 тисяч гривень на впорядкування матеріально-технічної бази табору, витрати на відвідання відпочивальниками культурно-розважальних об’єктів в області, оплату праці педагогів. Також, частина з коштів із дольовою участю профспілки працівників культури Закарпаття закладена у вартість путівки – це майже 2,5 тисячі гривень + батьківський внесок у розмірі 700 гривень.

Путівкою передбачено 5-разове харчування, відвідання аквапарків і природних атракцій, культурних та історичних цікавинок у різних куточках краю. Перша ж половина дня проходитиме в творчій роботі, власне, тому табір жартома називають "п’ятою навчальною чвертю". За традицією, підчас відкриття зміни діти виконують твори, які принесли їм перемогу на конкурсах, а вже на завершальному концерті у великому залі на 450 глядачів демонструють, чому встигли навчитись у таборі. Нерідко, в "Гармонії" формуються творчі колективи, які продовжують спільно музикувати і після літнього відпочинку.

Тож перша зміна, в яку відпочиватиме майже сотня переможців конкурсів (від районних до міжнародних) стартує вже 20 червня і триватиме 21 день. А другу зміну вже 11 липня сформують із юних художників і дітей, чиї батьки працюють у сфері культури (тривалість зміни 14 днів).

Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp