Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські журналісти отримали премії з нагоди професійного свята (ФОТО)

6 червня 2015 р., 10:40

Урочистості відбулися в ОДА вчора, 5 червня

5 червня, напередодні Дня журналіста, в Закарпатській обласній державній адміністрації відбулося вручення журналістських премій імені Михайла Бабидорича та імені Василя Гренджі-Донського.

 

Кращим редакційним колективом друкованих ЗМІ визнали працівників районної газети «Вісті Ужгородщини», головним редактором якої є викладач кафедри журналістики Віктор Дрогальчук. Перемогу медійникам принесла серія публікацій на тему війни і миру.

Кращим журналістом року визнано письменника, випускника УжНУ Василя Густі за книгу споминів-есеїв про закарпатських журналістів «Не все змивають хвилі часу».

Цьогоріч була висока конкуренція: на конкурс подали роботи близько двох десятків журналістів та колективів різного спрямування – автори окремих публікацій та матеріалів, публіцистичних книг, колективи газет, телевізійних програм. Висловлювалася думка, що варто було б зробити окремі номінації для різнопланової творчості – друкованої публіцистики, наукових, теле- й радіоматеріалів та програм тощо.

Урочистості відзначили з участю в. о. голови ОДА Михайла Рівіса, голови обласної ради Володимира Чубірка, голови обласної ради профспілок Івана Короля, голови обласної організації НСЖУ Дмитра Воробця та ін.

Володимир Чубірко наголосив, що журналістика є не тільки четвертою гілкою влади, але й зоною відповідальності за сказане. Голова обласної ради висловив задоволення з того, що на Закарпатті сформоване журналістське середовище.

«Нині, в умовах інформаційної війни, ми спираємося на ваш патріотизм і професіоналізм. Адже саме на патріотизмі базується міць нашої держави, і від вашої об’єктивності та чесності залежить багато», – підкреслив Михайло Рівіс.

Крім нагородження переможців журналістських премій, на заході десятки медійників отримали грамоти й подяки, серед яких і випускники УжНУ. Зокрема, ведуча програми головної редакції «Тиса-радіо» Ірина Левіна, редактор ТРК »Мукачево» (М-студіо) Мар’яна Мартин, кореспондент бюро журналістських розслідувань «Варто знати» Ярослав Гулан, кореспондент газети «День» та проекту «ЗІК-стрім» Вікторія Жуйко, кореспондент інтернет-сайту «Закарпаття онлайн» Тетяна Кашуба, власний кореспондент загальнонаціонального телеканалу «Інтер» Марина Коваль, редактор редакції інформаційних програм Закарпатської ОДТРК Роман Сов’як, власний кореспондент телеканалу «СТБ» Галина Сернівка, старший редактор ТВО «Студія «Експеримент» Закарпатської ОДТРК Марія Черничко.

Медіацентр УжНУ щиро вітає переможців та всіх журналістів із професійним святом! Творчої енергії, натхнення та нових здобутків!


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp