Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Захопленого під Мар'їнкою бійця катували - спікер АТО

6 червня 2015 р., 19:54

Влада стверджує, що зробити заяву про те, що бій у Мар'їнці почали військові, затриманого бійця змусили під тортурами.

Поранений і захоплений сепаратистами в Мар'їнці військовослужбовець 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ Роман Марченко, який нині перебуває в Донецьку, під тортурами був змушений зробити ряд заяв про бої під Мар'їнкою, заявляє спікер адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Російська Федерація та її найманці продовжують зухвалу інформаційну агресію проти України з метою дискредитації Збройних сил України та приховування своєї власної поразки в боях під Мар'їнкою. Під величезним тиском бойовиків та загрозою для життя на так званій прес-конференції в присутності пропагандистських російських телеканалів Роман Марченко був змушений зробити ряд заяв про хід бойових дій під Мар'їнкою 3-4 червня, які повністю повторюють брехливі повідомлення російсько-терористичних медіа", - сказав він.

Лисенко підкреслив, що інформація, озвучена Марченко, є неправдивою, виголошеною під тиском і в результаті тортур бойовиків так званої ДНР.

"Тортури заручників є грубим порушенням Женевських конвенцій. Україна закликає протилежну сторону надати Роману Марченко всю необхідну медичну допомогу і допустити до нього представників міжнародних організацій, зокрема СММ ОБСЄ", - зазначив спікер АП.

Напередодні, 5 червня, в ДНР заявили, що взяли в полон українського військового. Чоловік, який представився Романом Марченко, заявив, що всього в боях за Мар'їнку загинули нібито близько 200 осіб, багато поранено. З його слів, бої під Мар'їнкою почали українські військові. У наступі, з його слів, брали участь 28-ма бригада ВСУ, п'ять суміжно-тактичних батальйонів і якісь "наймані війська неросійської національності".

Кореспонент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp