Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородську бруківку зі Швабської два роки зберігали «нелегально» - журналістське розслідування

10 червня 2015 р., 12:21

Бруківка лежала незаконно 2 роки

Бруківка із вулиці Швабської приблизно два роки лежала на приватній автостоянці по вул. Гойди без договору збереження. Про це стало відомо «Варто ЗНАТИ!» у ході проведення журналістського розслідування щодо обставин продажу цієї стоянки родині ужгородського міського голови Віктора Погорелова.

Як відомо, реконструкція вулиці Швабської почалася у 2012 році, тоді бруківку замінили на асфальт. Сам камінь звезли того ж року на автостоянку на вул. Гойди позаду Закарпатської ОДА. Водночас у 2012 році тодішній директор Департаменту міського господарства Олексій Касперов не підписав із власником стоянки – ТОВ «Рельєф-7» – договору про зберігання бруківки з точною інформацією про її об’єм на той час.

Договір відповідального зберігання між Департаментом міського господарства та ТОВ «Рельєф-7» укладено лише через два роки – 8 січня 2014 року. У документі зазначається, що об’єм бруківки –359 куб. метрів.

Згідно з підписаним договором, Олексій Касперов дозволив ТОВ «Рельєф-7» без конкурсу придбати собі бруківку у разі потреби, або ж користуватися нею. Про це йдеться у пункті 2.3 договору: «Виконавець має право користуватися майном, переданим на зберігання для своїх промислових потреб за умови використання майна за його призначенням, своєю згодою відшкодовувати вартість зносу майна у розмірах, узгоджених з Депонентом або викупити майно, сплативши його вартість».

Як повідомив журналіста теперішній керівник Департаменту міського господарства Олександр Костенчук, ТОВ «Рельєф-7» не скористалося своїм правом без конкурсу викупити бруківку. У липні 2014 року камінь перевезено із автостоянки на вул. Гойди на територію КШЕП.

Про факт зберігання бруківки без договору на приватній території журналісти «Варто ЗНАТИ!» повідомили правоохоронні органи.

Засновником ТОВ «Рельєф-7», згідно з даними Реєстру, є дружина міського голови Любов Погорелова. У 2014 році стоянку від Любові Погорелової купила громадянина Ольга Гозда для зведення багатоповерхового будинку.

Детальніше – що хочуть будувати на місці стоянки – у першій частині журналістського розслідування. Як територія парковки опинилася у власності родини міського голови – про це у другій частині розслідування.

Бюро журналістських розслідувань «Варто ЗНАТИ!»





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp